Vebjørn Karlsen

Historisk guiding ved Saltstraumen

Hvorfor har mennesker bodd ved Saltstraumen i mer enn 11.000 år, og hvordan kan vi vite at de faktisk har gjort det? Dra på en guidet tur og lær mer om en Norges eldste bosteder.

Det er mange spørsmål som naturlig åpenbarer seg når man står ved Saltstraumen sine bredder. Hvordan skapes de enorme kreftene i Saltstraumen, og hva er det som befinner seg under havoverflaten? Det er ikke uten grunn at stedet er en av de mest populære plassene for dykking og fisking i hele Nord-Norge.

Difficulty

Svært enkelt. Kle deg etter været.

Duration

Ca. 1 time

Telefon

+47 465 29 488

Saltstraumen er mer enn et fascinerende skue

Plassen og strømmen i seg selv er verdt et stopp i seg selv, men når du er der blir du fort hungrig på å få vite mer om hvorfor ting er som de er. Som ved mange andre naturfenomener, så må det en formidler til for å avsløre de mest interessante hemmelighetene som området har å by på. Mange tusen års historie blir komprimert til ca. 1 time, og du vil selvfølgelig også få en matbit med historisk sus.

Vil du på guidet tur?

Ta kontakt med destinasjonsselskapet i Bodø, og de vil fortelle deg alt du trenger for å dra på guidet tur ved Saltstraumen.