Inn i vintereventyret med rein og slede

Vinteren på Finnmarksvidda er som oftest hvit og kald med klar, tørr luft.
Rimfrosten kan dekorere både menneskehår og reinpels. Sneen kan henge tungt og vakkert på bjørketrærne eller ligge som skinnende skarestriper i vårsola. Å oppleve vintereventyret i nord fra en reinslede i bevegelse, er en opplevelse for livet. Trekk reinskinnet over deg og nyt! Etterpå kan du kjenne stillheten og samværet rundt et knitrende ildsted, og la varmen og inntrykkene synke inn i kropp og sjel. Minnene kan du bære med deg for alltid.

Season

vinter

Difficulty

lett

Duration

3 timer

Vi, Heidi Kamilla og Nils i Karasjok, møter deg ved parkeringsplassen ved Niitosjohka. Herfra er det par minutters spasertur inn til vår samiske siida. Her har vi en trivelig og oppvarmet lavvo hvor du blir servert tradisjonell bålkaffe som velkomst.
Det samiske livet på vidda handler mye om rein og det gjør også denne opplevelsen.

Vi serverer dere reinkjøtt med tilhørende drikke, slik vi liker å spise det selv. Etter det lille måltidet vil vi fortelle om hvordan våre forfedre brukte kjørereinen i tidligere tider, og om hvordan vi bruker den i dag. Dere får også lære hvordan man bør opptre når man er blant rein. Så går vi ut for å bli kjent med de tamme og vennlige kjørereinsdyra vi har i siidaen. Vi leier fram rein og slede, og så kan du gjøre deg
klar til en fantastisk tur i naturskjønne skogsomgivelser. Selve kjøreturen varer i utgangspunktet et kvarters tid, men vi kan utvide den om dere skulle ønske det.
Velkommen til et hyggelig besøk hos oss i vår siida!

Bli med på rein og slede-kjøring

Midt Finnmark Siida ønsker deg velkommen