Kjell Bendik Pedersen

Kirkeporten

Et av de små miraklene langs den nordnorske kysten er Kirkeporten. Denne naturlige buen byr på en helt spesiell utsikt mot Nordkapp.

Kirkeporten er en naturlig fjellformasjon formet som en bue i stein. Gjennom Kirkeporten ser man over Mefjorden til Nordkapp med det karakteristiske Nordkapphornet. Både Kirkeporten og Nordkapphornet var samiske offersteder i førkristen tid. Nordkappturister med god tid i dag har en stille stund her ved verdens ende.

En lett tur

Fra fiskeværet Skarsvåg går det en godt merket sti over åsryggen til Mefjorden. Terrenget er noe ulendt akkurat i det du går nedover på mefjordsiden, men ikke verre enn at de fleste klarer det. Allerede midtveis ser du utover mot Nordkapp, og ettersom du nærmer deg sjøen, ser du plutselig buen komme fram bak deg. Når du først har tatt turen, tar du selvsagt bilde av Kirkeporten sørfra mot nord, og du går gjennom selve porten. Det hele er unnagjort på en god time, inkludert rikelig med tid til fotografering.

Skarsvåg

Skarsvåg med ca. 60 innbyggere er verdens nordligste fiskevær. Fiskerne her fisker rundt Nordkapp, spesielt under vårtorskefisket. Om sommeren er det imidlertid rolig her. Et naturlig stopp er Julehuset, hvor juletreet er pyntet året rundt.

Vil du på tur til Kirkeporten?

Ta kontakt med Visit Nordkapp å få all den informasjonen du trenger for et flott opphold