Knut Hansvold

Miscela er kaffedrikking på ny maner

I den blå byen drikkes det svart kaffe. Miscela er navnet på et av Sortlands mest populære møtesteder, og dufter av både kaffe og den store verden.

Kaffekos i Vesterålen består jo gjerne av en kopp kaffe kokt på kjel og en bit lefse. Så kan det varieres med formkaker og småkaker. På Sortland har imidlertid to jenter startet opp en kaffebar som bryter med tradisjonen, de serverer nemlig spesialkaffe

Få kaffe slik du vil ha den

Miscela er italiensk og betyr blanding, som er en del av prosessen fra kaffebønner til ferdig espresso.. Og det er god kaffe det handler om, både en enkel espresso og italienske og spanske kaffefavoritter som cappuccino og cortado. Den mest omtalte kaffen er imidlertid iskaffen, som lages med espresso og iskrem. Patriotiske vesterålsglobetrottere påstår at det ikke finnes bedre i hele verden.

Kaffemat må til

Jentene byr på ferskt bakverk som de lager selv eller får fra et lokalt bakeri; kryddermuffins, scones med tranebær og valnøtter, brownies med karamell og kanelboller. Riktignok har de ikke alt hver dag, det må være variasjon gjennom uka. På lørdagene, når det er lov å skeie ut, frister de med hjemmelagde kaker. Selvsagt følger de årstidenes svingninger, før jul blir det pepperkakeinspirert bakst, gresskarpaien dukker opp ved halloween-tider og ferske bær bugner på toppen av kakene på seinsommeren.

Ta lunsjen her

De sprø italienske boboli-brødene, sconets med gresskarfrø, wraps, grove bagetter, alle med lekkert fyll av grønnsaker, kylling og annet lekker innbyr til å ta lunsjen på Miscela. Ferske salater og dagens suppe er begge svært populære. Det er nok svært mange på Sortland som passer på å glemme matpakka innimellom.

Led meg ikke inn i fristelse © Miscela

Se på kunst mens du slurper i deg

De lyse veggene inne i lokalet egner seg ypperlig til å vise frem bilder på. Jentene lar dermed lokale fotografer, både etablerte fotokunstnere og ukjente fotografer, få prøve seg. Da får de mange stamgjestene noe nytt, og kanskje det også blir et salg

Drikk kaffe før du reiser videre i Vesterålen

Om du har fått deg kaffe nå, kan du jo lese litt mer. Miscela ligger i Torggata midt i Sortland sentrum, og utgjør et meget godt lunsj- og kaffepausealternativ for reisende. Se deres facebookside for oppdatert informasjon.

Skal du på tur til Vesterålen?

Ta kontakt med Visit Vesterålen å få hjelp til alt du trenger!