Nyholms Skandse

Nordland musikkfestuke feirer sommeren

Midt i den lateste sommerstillheten kan man nyte klassisk musikk i Bodø. Nordland Musikkfestuke inviterer til klassisk musikk, jazz, folkemusikk og pop ute og inne, og mest fantastisk er det oppe på Keiservarden.

Nordland Musikkfestuke er en musikkfestival med både klassisk og jazz, folkemusikk og popkonserter som finner sted i Bodø den første uka i august. Et ambisiøst program med utøvere av internasjonal høy klasse finner sted i en atmosfære av sommerlig livsglede og latskap.

På Keiservarden og Nyholm Skandse er det utekonserter

Nordland Musikkfestuke tar i bruk hele Bodø. Et fast innslag er den store konserten på Keiservarden, med mektig utsyn over Vestfjorden mot Lofoten, sørover mot Svartisen og inn i Sverige i øst. En midnattskonsert på Nyholms Skandse i havnebassenget i Bodø spiller på helt andre strenger når det blå seinsommermørket senker seg over småbåttrafikken og ferga fra Lofoten. Bodø Domkirkes mektige rom egner seg for de store symfoni- og korkonsertene. Konserter for barn finner sted ute på torget midt i sentrum. Det nye kulturhuset Stormen vil fra 2015 utgjøre nok en viktig arena for store musikkopplevelser.

Musikken er klassisk og variert

Nordland Musikkfestuke stiller med de store klassiske solistene, og pianisten Leif Ove Andsnes, trompetistene Ole Edvard Antonsen og Tine Thing Helseth og fiolinisten Anne-Sophie von Otter har alle opptrådt på festivalen. Kringkastingsorkesteret er blant flere gjestende orkestre. Artister innen jazz, vise, folkemusikk og rock slipper imidlertid også til, og både det samiske fenomenet Mari Boine, humorbrødrene i Ylvis og pop-personligheten Jarle Bernhoft har opptrådt her.

Hvert år velges en spesiell festivalprofil

Hver år velger Nordland Musikkfestuke ut en utøver som vies spesiell oppmerksomhet. Fiolinisten Henning Kraggerud, den allsidige svenske komponisten og utøveren Svante Henryson, visesangeren Terje Nilsen med den varme stemmen og den utadvendte folkemusikeren Susanne Lundeng er blant de profilerte musikerne gjennom de siste årene.

Ta på deg fjellsko og gå på konsert © Henrik Dvergsdal

Musikkfestuka flytter ut til et vakkert sted

Hvert år reiser festivalen på dagstur til et vakkert sted i Nordland. Røssnes gamle handelssted, de vakre strendene på Mjelle, øysamfunnet Røst og middelalderkirka i Gildeskål, hvor salmedikteren Elias Blix ble født, har alle blitt besøkt. Her arrangeres det utekonserter i vakre omgivelser. Om været ikke spiller på lag, er et nordnorsk publikum vant til å kle på seg.

Bodø er en trivelig festivalby

Nordland Musikkfestuke pågår når sommeren er på sitt lateste. Statistisk sett er sjansen for godvær størst tidlig i august. Dagene er ennå lange og lyse, men nattemørket siger på noen få kveldstimer. Bodø har et godt tilbud av gourmetrestauranter og trivelige spisesteder, Storgata og Glasshuset er fulle av handlemuligheter og det finnes et godt utvalg av severdigheter. Endelig ligger Bodø godt til for utflukter til Salten, Helgeland og Lofoten.

Inn i de små timer på Nyholm Skandse © Nordland Musikkfestuke

Trenger du mer informasjon?

Ta kontakt med Visit Bodø. De kan hjelpe deg med alt du trenger å vite!

Relevante opplevelser