Nordlysjakt med elektrisk snøscooter

Hysj…! Hva er den lyden? Ingenting! Det er bare den arktiske stillheten. Når du klemmer inn gassen går  snøscooteren lydløst fremover, mens frontlyktene lyser opp den mørke polarnatta. Det er på tide å oppleve den arktiske naturen på en helt ny måte – med elektriske snøscootere!

Sesong

November – Februar

Vanskelighetsgrad

Aldersgrense 8 år.

Varighet

3 timer

Nordlys hele døgnet

Nordlyssafari med elektrisk snøscooter er noe av det mest eksotiske du kan oppleve på Svalbard, og som perler på en snor kjører dere etter hverandre utover Adventdalen, i jakten på nordlys.

Du blir raskt tatt langt bort fra byen og lysene der, og sjansen for å se nordlys er god. Når det er polarnatt, mellom tidlig november og slutten av januar, har du mulighet til å se nordlys hele døgnet – også midt på dagen. Dagsnordlyset er noe svakere enn det som forekommer på kvelden, men med sitt mer rødaktige skjær er det et fascinerende skue!

El snøscooter

Den elektriske motoren til våre elektriske snøscootere er helt stille, og fraværet av lyd sammenlignet med ordinære snøscootere er mindre forstyrrende på dyrelivet, så du kommer tettere på villmarken. Husk å kikk opp etter nordlys, men også rundt deg etter dyreliv: svalbardreinsdyr, rype og polarrev er noe vi ofte ser på tur.

Aktiviteten leveres av Hurtigruten Svalbard

Hurtigruten Svalbards guider har ulik bakgrunn og erfaring, men felles for dem alle er at de er på jobb for at du skal få den beste og tryggeste turen

Vi anbefaler også