Foto: Hanne Feyling

Opplev hundekjøring på Svalbard

Det er det mange som tror man kun kjører hundespann på vinteren, men hundene trenger trening på sommeren også. Istedenfor slede, bruker vi vogn og det er minst like morsomt!

Sesong

Juni til oktober

Vanskelighetsgrad:

Passer for de med normalt god form

Varighet

4 timer

Webside

hurtigrutensvalbard.com/no

I Bolterdalen ligger den familiedrevne hundegården Green Dog. Her er det alltid liv og god stemning. På gården bor familien Munck/Bernlow, sammen med flere guider og mange ivrige huskyer.

Opplevelsen starter i det man kommer frem til hundegården. Hundene er ivrige og klare til å dra på tur. Etter en god brief på hvordan man skal bruke vognen og styre spannet er det på tide å sele på hundene. Guiden viser hvordan det skal gjøres og hjelper til underveis. Energien fra hundene merkes godt på kroppen og det er ikke til å unngå å la det smitte over på en selv.

I det man setter ut fra hundegården blir det plutselig helt stille. Hundene stopper å bjeffe i det de starter og løpe. Nå er det bare å lene seg godt tilbake i vognen og nyte opplevelsen og naturen. Kjører du spannet blir det en morsom opplevelse. Vil du teste begge deler er det ikke noe problem. Underveis blir det stopp og fører og passasjer har mulighet for å bytte plass

Turen går gjennom Adventdalen. Dette er en vakker dal med majestetiske fjell på begge sider. På turen er det normalt å se reinsdyr og forskjellige fugler, noe som gjør opplevelsen enda mer idyllisk. Fargespillet i naturen er utrolig flott på sommeren og høsten, og vegetasjonens klare farger står i vakker kontrast til fjellene og himmelen.

Når vi kommer frem til den gamle vinkelstasjonen snur vi og setter kursen tilbake mot hundegården. Her blir det servert noe varmt å drikke inne i en koselig hytte, før man avslutter med å hilse på det nyeste valpekullet. En magisk dag på eventyr!

Hundekjøring på Svalbard

Nyt det vakre kystlandskapet mens guiden kjører den store vogna, trukket av sterke sledehunder.