Opplev Seiland nasjonalpark

Seiland er en eventyrøy ytterst i Altafjorden. Øya er veldig frodig og grønn og har et yrende dyreliv. Vi går i land og tar en gåtur langs den flotte melkeelva, kanskje vi også får et glimt av fastland-Europas nordligste isbre.

Sesong

Mai – september

Varighet

5-6 timer

Turen starter med en kort brief i våre lokaler og påkledning av dresser og annet utstyr, for å utforske Altafjorden på en trygg og komfortabel måte, i RIB-båt. Vi vil kjøre forbi områder med historisk verdig og flott natur i indre deler av Altafjord.

Lenger ut i fjorden vil vi se høyere og alpine fjell. Turens mål er Bekkarfjord som ligger i Seiland Nasjonalpark. Her forlater vi båten og går opp gjennom det magiske landskapet, langs Melkeelva og opp noen høydemeter. vi får et glimt av Seilandsjøkulen, som er fastlands Europas nordligste isbre. Etter en flott gåtur spiser vi lunsj nede i fjæra før vi vender tilbake mot Alta. Vi vil også få mulighet til å oppleve dyreliv, som sel og havørn på nært hold.

Seiland er en egenartet og vakker del av Vest-Finnmarks øynatur, med små og store fjorder omkranset av bratte fjell som stuper i havet. Seilands to isbreer er de nordligste i Skandinavia. De steile kystfjellene er hekkeplass for en rik bestand av rovfugl. Den ultrabasiske berggrunnen i sør gir opphav til et spesielt frodig planteliv.

Besøk Seiland nasjonalpark

Kontakt Visit Alta for å vite mer.