© Hætta Opplevelser

Reinflytting i Kautokeino

En eldgammel lyd klinger gjennom den kalde april-natta; lyden av en reinflokk i bevegelse.Det er vårflytting og hundrevis av rein har begynt sin langsomme vandring mot sommerbeiteog kalving på kysten.

Vi, reingjeterne, følger flokken på skuter – en gammel tradisjon med ny
teknologi – men naturen bestemmer tempoet. Sammen tar vi fatt på et nytt eventyr i kjente spor,i dyp respekt for natur og tradisjoner. Sammen. Med deg.

Vi inviterer deg med inn i denne gamle tradisjonen, i hjertet av samisk reindriftskultur. Det finnes ingen bedre måte å lære på enn å delta aktivt, og det er nettopp det vi vil du skal oppleve Den første dagen går med til forberedelse før vi tar fatt på
eventyret og livet etter naturens rytmer. Vær, vind og reinen selv bestemmer tempoet og tid for pauser. Ofte er det bedre forhold for å drive flokken om natta, når frosten lager et hardere underlag for reinen. Når ettermiddagssola gjør snøen om til slaps, tar alle seg en hvil.


Det er mye å lære og enda mer å oppleve. Fra deilige smaksopplevelser av reinkjøtt og nyfisket røye, til en spesiell forståelse av både det tradisjonelle og moderne samiske.Velkommen til vårens vakreste eventyr der natur og kultur går hånd i hånd.

Bli med på Reinflytting

Hættas Opplevelser tar deg med på Reinflytting i Kautokeino