Sommerens morsomste båttur!

En unik båttur venter deg. Opplev vakker natur og kalvende isbre, mens hvalrossen nysgjerrig utforsker båten du sitter i.

Sesong

Mai – september

Vanskelighetsgrad

Passer for de med normalt god form

Varighet

5 timer

De fleste som reiser til Svalbard drømmer om å se isbjørnen. Men, det mange ikke vet er at Svalbard har et enda mer spennende dyr. Nemlig hvalross. Den kan man om man er heldig få oppleve på nært hold. Noe som er veldig morsomt og spennende, og det er dette vi håper på, på denne turen.

Båtturen foregår i en åpen polarsirkelbåt. Den er spesiallaget for Arktiske forhold og gir en morsom og tett på naturen opplevelse. Turen starter i Longyearbyen, hvor vi kjører ut i Adventfjorden for så å krysse Isfjorden. Svalbards største fjord. Her er det ofte mye fugleliv, og det er vanlig å se blant annet Ishavs måke og Lundefugl. I Isfjorden er det også mye hval, så om det er flatt hav er mulighetene for å få øye på verdens største dyr, stor.

Etter å ha krysset Isjorden kjører vi inn i Borebukta. Det er her hvalrossen holder til. De er nysgjerrige dyr og er de ute i vannet på jakt etter mat, kan det hende de kommer bort til båten for å sjekke ut hvem vi er. Det er en unik opplevelse. Ellers er hvalrossen et usedvanlig lat dyr og trives best på land i klynger. Man ser de ofte i strandkanten hvor de ligger tett i tett og promper, eller sover. Man kan faktisk lukte hvalrossen på lang avstand.

Innerst i Borebukta ender Borebreen i vannkanten. Denne enorme isveggen er et vakkert skue. Breen er i “surge” som betyr at den kalver. Vi holder derfor en trygg avstand, men er fortsatt såpass nærme at opplevelsen blir uforglemmelig. Om du vil ha med deg flere tusen år gammel is med tilbake til byen, for å ha i kveldsdrinken, er det bare å plukke opp en isbit fra vannet. Disse blå isklumpene flyter rundt foran breen.

Den mektige isbreen kan studeres i en evighet, men etter en stund er det på tide og snu båten og kjøre tilbake til Longyearbyen. Forhåpentligvis er hodet er fylt med inntrykk og kameraet med vakre minner.

Foto: Eveline Lunde / Hurtigruten Svalbard

Hurtigruten Svalbard

Bli med på hvalross- og bresafari med oss!