Tidenes arktiske sommereventyr

Lengter du etter frihetsfølelsen – ta med deg vennegjengen eller din kjære, og opplev tidenes arktiske sommereventyr på fuglesafari i unike omgivelser!

Sesong

Mai-september

Varighet

2 timer

Vanskelighetsgrad

Lett

Sitter du med en drøm om å oppleve det arktiske fuglelivet på 71° nord? Da har du muligheten til å legge ferien din til fantastiske Nordkapp. Samle flokken og få med deg fuglesafari ved Europas største og mest tilgjengelig fuglefjell, Gjesværstappan, eller «Stappan» som vi lokale kaller det.

Den to timers lange båtturen er som i følge Nacho Engel (en anerkjent turguide fra Spania) «som en naturdokumentar på BBC». Båtturen tar deg med på en uforglemmelig tur for å oppdage millionvis av fugler som hekker, dykker og flyr ved Gjesværstappan naturreservat. Det yrer av liv i hekkeperioden fra april til september, både i luften og på land. Mektige havørner kretser rundt båten i søk etter byttedyr. I dette tilfelle fugler. Lomvi, alke, lundefugl, skarv, tyvjo, havhest og havsule er arter blant det yrende fuglelivet ved Stappan.

Fra fiskeværet Gjesvær går det daglige avganger med båt i hekkesesongen. Ved ankomst får man utdelt varmedresser og kikkerter. Det er varm drikke om bord, og mulighet for å oppholde seg innendørs for å varme seg i kabinen. Vi garanterer at du likevel kommer til å tilbringe mest tid på dekk, da dette er en av de tingene du opplever kun én gang i livet.

Få med deg tidenes arktiske sommereventyr, og ta med vennegjengen eller kjæresten på en tur med Birdsafari AS. Kapteinen Ola har mange års fartstid og kan svare deg på det aller meste om de atlantiske fuglene som svermer rundt på 71 ° nord.

Fuglesafari

“Du trenger ikke å være en birdwatcher for å like denne turen – det var rett og slett fantastisk flott!” sier Martin fra Sverige. Gjør som Martin og samle vennegjengen for å oppleve millionvis av atlantiske fugler ved Europas største og mest tilgjengelige fuglefjell. En mektig opplevelse du neppe vil glemme!