Utforsk Altafjorden i RIB

Bli med på RIB-tur i indre Altafjord og opplev den friske sjøsprøyten, god stemning og historiefortelling fra lokale guider.

Sesong

Sommer

Varighet

4-5 timer

Altafjorden er en uslipt diamant. Herfra kan du komme nærmere på områder med historisk verdi og flott natur i indre deler av fjorden. I tillegg kommer du nært det lokale dyrelivet, som er alt fra havørn, sel, fugler og mer. Dette er en mulighet til å få en bredere innsikt i Altas unike historie, som inkluderer alt fra helleristninger til moderne tid.

NORD Ekspedisjon har lang erfaring med RIB-turer og guiding i Altafjorden, og lover at de vil legge til rette for en unik opplevelse for deg og din kohort. Ta med familien eller din kjære på en helt rå opplevelse som skaper minner for livet.
Den klassiske turen varer i to timer og her vil du stifte bekjentskap til historien til Altafjorden. Det er også mulig å ta en lengre tur ut i fjorden forbi alpine fjell og ut til fiskeværet Storekorsnes hvor du kan oppleve levende kongekrabber på nært hold. Denne turen tar 4-5 timer.

RIB-tur i indre Altafjord. Foto: Visit Alta

I krigsårene var Altafjorden sentrum for en av de største hendelsene i norsk territorium under andre verdenskrig. Tirpitz var et av verdens største og mektigste slagskip lå ankret opp i to år utenfor Kåfjord. Skipet ble forsøkt bombet, men ble tilslutt slept til Håkøya utenfor Tromsø, der det ble senket av britiske bombefly.

Visit Alta

Flere av våre aktører tilbyr turer ut i indre Altafjord. Enten du vil oppleve midnattssola eller øke adrenalinet i en RIB tur. Bli med på ordentlig nordnorsk fiske, og kanskje har du fiskelykken med deg.