Villmark på menyen

Når skal du reise til Svalbard? Året rundt! Mørketid eller midnattssol, blåtimer eller nordlys. Vi som lever tett på den arktiske villmarken kan aldri bestemme oss, når er det vakrest og mest spektakulært?

Sesong

Sommer

Vanskelighetsgrad

Middels

Båten har kursen mot Isfjord Radio Adventure Hotel. Helt ytterst mot havet i vest. Du skal ikke langt ut fra den lille storbyen Longyearbyen før den mektige naturen er 3600 rundt deg. De karakteristiske fjellene troner over hav og vidder. Det gjelder å følge med, du er på arktisk safari. Og kanskje dukker den opp? Kongen av Arktis.

Lokal gourmetmat

Ved den tidligere radiostasjonen på Kapp Linné tar Malin og Henrik varmt imot. Stearinlysene er tent, tøfler og ullpledd er lagt frem og på kjøkkenet tilbereder Rogier kveldens høydepunkt: Et eventyrlig måltid basert på lokale råvarer som Svalbard-rein, rype og fisk fra ishavet. Og du, gled deg til brødet. Isfjord Radio Adventure Hotel har mat i verdensklasse, og vinkjelleren byr på edle dråper som løfter kjøkkensjefens matkunst.

Middag på Isfjord Radio. Foto: Kirsti Ikonen

Lekkert interiør

Isfjord Radio Adventure Hotel er radiostasjonen fra 1933 som er forvandlet til et delikat hotell. Her har interiørekspert Halvor Bakke hentet inn den arktiske fargepaletten og norske kvalitetsleverandører, samtidig som historiske elementer er godt ivaretatt.

Husk badetøy når du skal til Isfjord Radio! Den vakre, lille badstuen Kokeriet ligger i strandkanten, og har panoramavinduer ut mot Isfjorden og fjellene i vest. Kanskje svømmer hvalrossen forbi? De tøffeste tar en rask dukkert i polarhavet, og ender selvfølgelig på listen vår over arktiske svømmere 2021.

Kokeriet på Isfjord Radio. Foto: Malin Hanning

Bo midt i villmarken

Skal du oppleve Svalbard må du ut i villmarken. Basecamp Explorer Spitsbergen er eneste norske aktør som tilbyr overnatting ved hotell og betjent hytte utenfor Longyearbyen. Det er her magien skapes. Det er helt rå opplevelser med den eksotiske og vakre villmarken øverst på menyen.

Isfjord Radio Adventure Hotel

Vilt og vakkert.