Tobias Bjørkli

5 fjellturer på Senja

Senja er kjent for sine spisse fjellrekker og fantastiske utsikt. Øya har noen av verdens mest karismatiske alpine fjellandskap. Her er 5 turer du bør få med deg når du kommer på ferie.

1. Hesten (556 moh)

En av Senjas mest kjente fjell er det av en grunn. Fjellet er av det litt krevende slaget og passer best for deg med erfaring. Dette er en av Norges mest fotograferte topper, og turen starter i den lille bygda Fjordgård.

Les mer på UT.no sine hjemmesider

2. Strytind (413 moh)

Perfekt tur for de som ønsker å lufte seg litt på kveldingen. Turen starter i gamle Torsken kommune og tar i underkant av 3 timer å gjennomføre.

Les mer på UT sine hjemmesider

3. Husfjellet (632 moh)

Dronning Sonja har Husfjellet som en av sine favoritter på Senja. Turen er i all hovedsak enkel, for utenom et litt luftig parti på toppen som kan droppes for de som ikke ønsker å utfordre høydeskrekken.

Les mer på UT sine hjemmesider

4. Dronningruta

Om du er lei av å gå mange høydemeter og heller ønsker å oppleve flott kystlandskap i en lenger vandring er dette turen for deg. Er du på besøk en vårdag kan det være at denne stien kan gås tørrskodd tidlig i sesongen.

Les mer på UT sine hjemmesider

5. Sjursviktinden (837 moh)

En av de høyere fjellene på Senja er av det vakre slaget. Fra toppen har du utsikt i alle himmelretninger om været tillater det. Ta turen en dag det er spådd sol og fint vær.

Les mer på UT sine hjemmesider