Familieferie i Lofoten

Det kjennes som en ny verden å sitte i sin egen rorbu, med barna og kveldsmaten mens man fisker etter krabber fra vinduet. Det er senere enn normalt, men sola steker og både barn og voksene kjenner at klokka mister grepet. Måkene, havet, lukta, fjellene og lyset, alt føles på kroppen og gjør noe med deg og dine. Følelsen av tid, sola går ikke ned. For mange oppleves Lofoten som en helt ny verden, en verden av muligheter i rå natur, med plass og tid til å gjøre noe nytt.

Foto: Elin Aamot

«Det som er så genialt i Lofoten om sommeren, er at dagen ikke er ferdig før du er. Ta deg en liten kajakktur, en fjelltur, eller kanskje en dukkert i havet under midnattssola. I Lofoten er alt mulig og tilgjengelig, men man må ingenting. Ofte sitter jeg bare og ser utover havet. Da er jeg glad.»

Elin Aamodt, naturelsker fra Lofoten 
Foto: Elin Aamot

Lofoten er en juvel i Norsk natur, her finner du et utall øyer, nasjonalpark, fiskevær, fantastiske fjell, god mat og ikke minst utrolig mange aktiviteter for alle.

«En tur på Lofothavet med lokale kjentfolk er noe jeg anbefaler alle å få med seg minst en gang i livet. Stemningen der ute, de majestetiske fjellene, det yrende torskelivet under overflaten. Og det er ingenting som smaker så godt som sprellfersk fisk!»

Elin Aamodt, naturelsker fra Lofoten
Foto: Elin Aamot

Fisketur i Lofoten

«En ekte lofottorsk jeg er…» både vokse og barn forbinder Lofoten med fiske. Det er ikke uten grunn. Å oppleve havet, med Lofotveggen og midnattssola er i seg selv stort, men når det biter i snøret stiger pulsen på de fleste. Hvem i familien får mest og størst fisk?

«Pappa, fisken er større enn meg»

Vemund, 7 år
Vemund med fisk . Foto Vegeir Selboe

Havørnsafari til Trollfjorden

RIB – kjøring er spektakulært, du kommer nær naturen og dyrelivet. I Lofoten handler ikke RIB-turen om fart og spenning, spenningen kommer fra naturen, historien og stendene man får besøke. Trollfjorden er en av Lofotens og Norges mest kjente fjorder. Turen er perfekt for familien, spesielt om sommeren. På veien til eller fra er sjansen god for å oppleve både havørn, men ikke minst historien til stedene man passerer. Brim Explorer er en hybrid elektrisk båt som lar familien Trollfjorden på en annen måte. Store fine inne arealer med servering, laget for å gi den perfekte utsikten mot naturen og 3 etasjer dekk hvor man kan kjenne vinden i håret.

Brage på Rib tur. Foto Vegeir Selboe

«Når ørna stuper ned mot havet kjennes det som en drage er på vei mot deg»

Brage 10 år

Bo i naturen

Å utforske naturen og dyre livet rett utenfor soveromsvinduet er magisk. Luktene, smakene og lydene. Ofte er de nære enkle opplevelsene de beste, i Lofoten trenger man ikke kjøre lang for å fylle dagen med gøy for barna. Følelsen av å bo i naturen er å blande opplevelse med overnatting. Uansett om du bor på Lofotens største hotell Thon Hotell Lofoten eller om du sitter i fjæresteinene på ei rorbuer vil alltid naturen dra deg inn.

Foto Vegeir Selboe

«Mamma, har vi et eget hus på havet!»

Emmeli, 5 år

Les mer om familieferie i Lofoten.