Foto: Vidar Nordli Mathisen

Ferie-paradiset Vesterålen

Vesterålen er vakker som et eventyr – og som skapt for drømmeferier for familien, venner og kjærester på tur! Vesterålen har også alt dere kan ønske dere av den unike ferieturen. Som et Hikers Paradise med over 200 varierte vandreturer med panorama over fjorder og storhav, til eksotisk hvalsafari og aktiviteter for hele familien, vil du sitte igjen med minner for livet.

Hvalsafari hele året

Å dra på hvalsafari og se havets giganter på nært hold er en unik opplevelse. Beliggenheten helt ute ved kontinentalsokkelen, gjør at Vesterålen er Norges eneste helårs hvaldestinasjon – og det eneste stedet du kan dra på hvalsafari om sommeren. Du kan også se hvalene under midnattssola!

Vandreparadiset

Vesterålen er et populært vandreparadis både for oss lokale og tilreisende. Det gir mange varierte naturopplevelser. Du kan gå fotturer langs fjæra eller på fjellryggene opp til toppene høyt over skjærgården.

Om høsten er skogen og fjellene et eldorado av et spiskammer med bær og sopp. Mellom Nyksund og Stø går fotturen Dronningruta, med fantastisk utsikt over havet, fiskeværene og den spektakulære stranden Skipsanden.

Møysalen er 1262 moh og Vesterålens høyeste fjell. Denne turen er for de som er i rimelig god form, og ikke redd for høyder – og vi lover at det er en spektakulær opplevelse. Samtidig er det mange nydelige lavterskelturer for alle aldre og formkurver.

Varierte opplevelser

Du kan leke astronaut, lære historien om Hurtigruten eller få et innblikk i havbruk i våre opplevelsessenter, drømme deg bort i historiske fiskevær og handelssteder og oppleve samisk kultur. Eller du kan gjøre som tusenvis av Hurtigruten-passasjerer før deg, og seile eller padle storøyd inn Trollfjorden – så trang at du nesten kan ta på de tindene som stiger steilt opp på begge sider. Vesterålen gir mange muligheter dersom du er glad i å padle kajakk, med vakre skjærgårder og en spennende ytterside. Liker du å sykle, kan du følge i hjulsporene til Arctic Race of Norway. Opp til toppen av Storheia 504 meter over havet, eller følg rolige veier langs kysten i vakkert kystlandskap. For et ekstra spennende sted å nyte matpakken, kan dere også legge turen til en uværshule. En Uværshule er ofte en liten hytte bygget mellom bergnabbene helt nede i havkanten, åpen for alle.

Smaken av midnattssol og Vesterålens mange lokale råvarer

Vesterålen har mange rike smaker på menyen. Vi er kjent for vår nærhet til råvarene, både fisk og vilt, men vi har også en rikdom av andre smaker. Regionen har fått mange gode spisesteder, og den røde tråden er lokale produkter og råvarer i særklasse. Vesteraalens Fiskeboller, ishavsrøye, Vesterålslam, rein, lokale pølser og ost er bare litt av det som gir lokal opprinnelse, særegenhet og identitet til lokalmaten i Vesterålen.

Familieferien

Kanskje dere vil besøke en gård og hilse på dyrene? Gi et suss til et reinsdyr. Eller dra på natursafari og bli kjent med elg, ørn, lundefugl, sel og andre ville dyr. Visste du for eksempel at hver eneste hval har sin helt unike hale – som et slags fingeravtrykk? Det kan dere lære på en hvalsafari. Vesterålen har også alt dere kan ønske dere av turmuligheter for store og små. Noen av dem kan dere til og med trille med barnevogn. Eller dere kan bygge sandslott på kritthvite, nesten folketomme strender. Alle de store øyene har flotte strender – en av dem er Norges tredje lengste hvite sandstrand!

Unike overnattinger

Vesterålen tilbyr et variert utvalg av overnatting, fra flotte hoteller til tradisjonelle rorbuer, vakre campingplasser og sommerhus. Flere hundre år gamle Nordlandshus og fiskerbondeheimer venter på deg som vil oppleve det autentiske og historiske møtet med Vesterålen og vår kystkultur. På flere av øyene, langt unna biler og støy, kan du nyte roen, stillheten og naturen.
Mange unike campingplasser og rorbugrender ligger med panoramautsikt til fjord, fjell og midnattssola. Eller hva med å prøve Glamping; overnatt i et stort telt omgitt av luksus. Blir kvelden og natta varm kan dere sove med åpen dør og nyte den lange og lyse Nordlandsnatten.

Hjelp oss å ta vare på vårt vakre reisemål:

Vesterålen som reisemål er opptatt av en god utvikling av turismen. Derfor er det viktig både for oss lokal og mange av våre gjester at vi tar vare på den vakre naturen rundt oss. Vi har uskrevne regler som sier at det du tar med ut på tur, tar du også med deg hjem igjen. Vi nyter alle godt av de flotte omgivelsene og ønsker at de som vandrer i turløypene etter oss, også skal ha glede av turen sin. Destinasjonsselskapet Visit Vesterålen er miljøsertifisert Miljøfyrtårnbedrift og jobber for å bli et mer bærekraftig reisemål.

Husk fullt batteri på kameraet! Uansett hvilken opplevelse dere velger, kan vi love at minnebrikken vil fylles!

Les mer om Vesterålen på Visit Vesterålen.