Finnkirka er en skjønnhet ved Ishavet

Skjønnhet finnes på de mest utilgjengelige steder. På Europas nordligste fastland, Nordkynhalvøya, ligger havklippen Finnkirka, kyst på sitt mest sakrale.

Ved innseilingen til Kjøllefjord på Nordkynhalvøya ligger den der, Finnkirka (av og til stavet Finnkjerka), en av naturens underfundigheter. Finnkirka reiser seg som en kirke med spir, tak og vegger mellom en bratt kyst og Ishavet, skapt av Ishavets voldsomme møte med steinhard Finnmarkskyst gjennom tusenvis av år.

En gang var Finnkirka en samisk offerplass

Det er rimelig å anta at samene brukte Finnkirka som en sieidi, et offersted. I samisk religion var alle ting i naturen beåndet, . Påfallende trekk i landskapet ble dermed en helligdom. Imidlertid ble samene kristne før noen rakk å beskrive hvordan det foregikk, så vi har ingen detaljer.

Finnkirka er lyssatt om vinteren

Ofte har man de sterkeste opplevelsene vinterstid i Nord-Norge. Finnkirka er nå lyssatt om vinteren, så på en nordlysreise er Finnkirka et lys i vinternatten. I vintermørket må detaljene vike, mens Finnkirkas sterke, enkle form kommer desto sterkere fram.

Logo Nordkyn

Ønsker du å besøke Nordkyn?

Ta kontakt med Visit Nordkyn å få all den hjelpen du trenger for ditt opphold!