Foto: Karianne Engelien Anti

Fjelltur under midnattssola

Ta med deg kohorten din på en unik opplevelse. Fjelltur i midnattssola er noe du og de du er glad i kommer til å huske resten av livet.

Alta er et smykkeskrin av fantastiske og briljante turmuligheter. Uansett hvor kort eller lang tur du ønsker å gå, finner du en tur som passer for deg og ditt nivå. Fra midten av mai til slutten av juli er det lyst døgnet rundt. Det gir oss muligheten til å utforske turparadiset når det passer oss best.

En av turene som har lett tilgjengelighet fra byen, er Hjemmelufttoppen som ligger like ved Alta Museum. Turen passer for hele familien og tar 1 time å gå. Ønsker du ikke å gå så sent som ved midnatt, er turen like fin på dagen og på kvelden.

Turen har utgangspunkt fra Alta Museum og er godt skiltet. Det er jevn stigning hele veien, men likevel ikke for bratt. Langs ruta finner du informassjonsskilt om lokal historie, planter og fugle- og dyreliv. Turen går også videre til Nordtoppen dersom dere ønsker en lengre tur.

Bergtatt av Alta Canyon

Alta Canyon er blant Nord-Europas største elvegjel. Det er rundt 7,5 km langt og har gravd seg til å bli mellom 400 og 425 meter dyp på det dypeste. Turen kan gåes fra både vestsiden og østsiden av Altaelva. Fra begge utgangspunkt blir du belønnet med en fantastisk utsikt over Alta Canyon og Altaelva.

Alta Canyon. Foto: Frida Løseth

Med utgangspunkt fra Bæskades er turen på omlag 12 kilometer, og her finner du et utsiktspunkt hvor du kan kjenne på magasug-følelsen, vel vitende om at det er over hundre meter ned til elva. Turen kan også gåes fra Tutteberget i Stilla. Turen er på omlag 11 kilometer, men er dårligere merket enn fra Bæskades. Fra denne siden av Alta Canyon har du utsikt over Sautsogården, som tilhører Alta Laksefiskeri Interessentskap. Sautso er den øverste fiskesonen i Altaelva.

Ønsker du flere tips til fjellturer i Altaområdet, klikk her.