Harstad – et eldorado for naturelskeren

Gira på naturopplevelser? Da er Harstad, og Nord-Norge, stedet for deg.

Mellom storslåtte fjell ved blått hav kommer du virkelig tett på naturen, og om du lar Nord-Norge krype inn under huden din vil du kjenne roen senke seg i kropp og sjel. La dagen føre deg ut på myke stier som fører til eventyrlige vidder av duvende lyng og skap nye turminner på fjelltur under midnattssolen.

Harstadregionen byr på turmuligheter med alle vanskelighetsgrader, uansett om du velger sykkel, kajakk eller vandring. Få med deg en lokalkjent guide som viser deg de lokale favorittene og de gjemte perlene og nyt lokalprodusert mat rundt bålet på en hvit sandstrand i skjærgården. Det er kun fantasien som setter grenser.

Vandring for alle

Hvor enn du går i li og fjell i Harstadregionen finnes det en tur som passer for deg. Keipen er turen for deg som ønsker maksimal utsikt med minimal innsats. De ca 100 høydemetrene fra parkeringsplassen er lette å gå, og når du når toppen etter ca 30 minutt, ligger Kasfjord og Andfjorden for dine føtter.

Er du villig til å jobbe for utsikten er Elgen fantastisk, og når du når det flate platået på ca 500 moh vil det vise seg at det var vel verdt innsatsen.

I Harstad kan du til og med finne vandreturer med utgangspunkt i sentrum. Ca 2 km fra torget finner du Folkeparken, et unikt parkanlegg som ble gitt i gave til Harstad befolkning i 1947. I dag byr området på flere kilometer med tilrettelagte stier som også er tilgjengelig for rullestolbrukere, og du finner en rekke gapahuker hvor du kan hvile og tenne bål.

Trenger du mer inspirasjon anbefaler vi Ti på Topp som gir deg kart og beskrivelse på en rekke turer i området. Heftet kan blant annet kjøpes kan kjøpes hos Visit Harstad.

Opplev verdens nordligste bebodde skjærgård

Også havet innbyr til aktivitet. Bli med Risholmbukt kajakk på en guidet tur i Harstads skjærgård, eller lei kajakk for å utforske på egen hånd. Om du ikke har våttkort tilbyr de kurs før du drar på tur.

En helt annen måte å oppleve havet på er med B&B Touring. Sammen med dem kan du få se Harstad fra sjøsiden samtidig som du lærer om historien til byen.

Om du vil enda lenger bak i historien kan du bli med på en tur i Tore Hunds rike og samtidig oppleve det yrende dyrelivet i nord.

Verdens eldste seilende skonnert, Anna Rogde, er nok for stor for hvermannsen å manøvrere, men om du er gira på seil kan du være med Seil Bifrost på tur. Sammen med dem kan du få seilkurs, eller bare være med på seiling i øyriket utenfor Harstad.

Og, ikke minst; få med deg den autentiske nordnorske fisketuren sammen med Arctic Waters eller Sargen. Trekk sei og torsk over ripa, gå i land på en av de mange hvite sandstrendene og tilbered fangsten over bålet. Mer nordnorsk blir det ikke.

Aktiv ferie i urbane Harstad

Heldigvis kan også Harstad sentrum være en arena for aktive opplevelser. En flott dag kan by på kunstjakt i byens gater eller konkurranse på lekeplassen for stor og små, kun avbrutt av en is til eller en god kopp kaffe. Shopping, se på folk, og slapp av i Generalhagen før du avslutter dagen med å nyte et bedre måltid på en av byens restauranter.

Når du blir mett på de urbane aktivitetene kan du legge turen til Stien langs Sjøen. Stien er et av mange dugnadsprosjekter som binder Harstads befolkning sammen, og på stien, som også er tilrettelagt for bevegelseshemmede, fører deg til Trondeneshalvøya. Fortsetter du forbi Trondenes Historiske Senter og Middelaldergård og Trondenes kirke finner du en kultursti som guider deg gjennom vikingtiden og nåtidens dystre krigsminner.

Les mer om alle aktivitetene i Harstad-regionen på Visit Harstad.