Jakten på et nordnorsk monster

Skal du følge med på NRK-serien «Jakten på monsterkveita» fra Sørøya i Finnmark? Fredag 1. september starter sendingene på NRK1, med fiskekompisene Bård Tufte Johansen og Lars Lenth. Hvor vanskelig kan det egentlig være å leve i naturen og fange en hundrekilos kveite?

Bård Tufte Johansen og Lars Lenth drar til Sørøya i Finnmark for å jakte på monsterkveita og leve i pakt med naturen. Foto: Viktor Mauren / Field Production / NRK

Jakten på et skikkelig nordnorsk monster, starter med at Bård og Lars syntes det var for lenge siden de hadde vært på en skikkelig lang fisketur i lag, og de var nokså lei av de dårlige fangstene sine i Oslofjorden. Bård overtalte kompisen Lars til å sette av seks hele uker på sensommeren og høsten for å fange en kjempekveite og leve av det de selv naturen kunne tilby. Han hadde funnet det perfekte stedet for dette i TV-serien i «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu»: Et enkelt hus i en isolert, fraflyttet fjord på Sørøya i Finnmark – Norges største øy uten fastlandsforbindelse.

Barndomsdrøm for storbygutten

Helt siden Bård var en liten gutt, har han nemlig drømt om å fange en diger kveite på stang. Kveita var bare et mytisk vesen alle fiskeidioter snakket om i barndommens Telemark, men ingen hadde fått – av den enkle grunn at den så å si var utryddet. Nå går det rykter om at kveitebestanden i Nord-Norge har tatt seg voldsomt opp…

Reality check

Å fange en diger kveite er ikke lenger en fjern drøm – bare man setter av nok tid. Planen er å fange en gigantisk kveite og leve et enkelt liv i pakt med naturen, men ikke alt går som det skal. Følg serien på NRK1 fra fredag 1. september 2023 kl. 20.05 eller strøm den på https://tv.nrk.no/serie/jakten-paa-monsterkveita når du vil.

Hvor vanskelig kan det egentlig være å leve i naturen og fange en hundrekilos kveite? Foto: Viktor Mauren / Field Productions / NRK

Sørøya – havfiskelykke

Hasfjorden, Hasvik, Breivik, Breivikbotn og Sørvær er sjarmerende og barske fiskevær. Folket her lever det gode liv, og reiselivsbedriftene kan gi en god seng, et godt måltid, lykkelige øyeblikk, spektakulære opplevelser og minner for livet. Først og fremst uslåelige havfiskeopplevelser for de mest dedikerte fiskerne, men også naturbaserte opplevelser for hele familien. Les mer på https://soroyalykke.no.

Bård Tufte Johansen og Lars Lenth drar til Sørøya i Finnmark. Foto: Viktor Mauren / Field Productions / NRK

Dette er stedet for de SERIØSE havfiskerne! For deg som ikke nøyer deg med en pusling, men som vil få en ordentlig kamp. Stor fisk får du hele året hos oss!

Bilal Saab, artist og artsfisker

Fra kamp om stjerner til kamp om kveiter

I denne TV-serien møter du også den kjente artisten og artsfiskeren Bilal Saab, kanskje best kjent som vinner av NRK-serien «Stjernekamp» i 2019. Hans familie driver også Big Fish Adventure. Ikke så rart at Bård Tufte Johansen drømte om å dra nettopp hit. Allerede i første episode av «Jakten på Monsterkveita» sier Bilal til storbygutta: «Hvis dåkker ikke får fesk på seks uker, så e’ dåkker fette ubrukelig». Vi kan avsløre at de får både fisk og kveite, men det var overhodet ikke så lett som de trodde. Les mer hos NRK om hvordan det gikk med Bård Tufte Johansen og Lars Lenth jakter på monsterkveita.

Planlegger du en ferie til Sørøya?

Sørøya nås lettest via Hammerfest.

Visit Hammerfest hjelper deg med all den informasjon du trenger vedrørende din reise hit og ditt opphold her!