Lokale matopplevelser i Lyngenfjord

Kjent for sine Lyngenreker, laks og verdenskjente whisky, har Lyngenfjord mye å by på av smakfull lokal mat og drikke. Fra tradisjonell rongbollesuppe til lokale kjøtt og bær produkter tilbyr vi de beste smakene fra nord!

Lokal mat og drikke i Lyngenfjordregionen er inspirert av våre liv langs den nordlige kysten og viddene. Ofte enkle retter, uten dikkedarer eller grønne dekorasjoner, men full av frisk uberørt smak. Mange som bor i vår region fisker fortsatt til eget bruk, på høsten er det flere jaktlag ute i marka og skattejakt etter multebær er viktig for mange.

Hvis du ikke har lyst å høste maten din direkte fra villmarka, prøv gjerne vår lokale spesialiteter på en av regionens restauranter. Mange serverer tradisjonelle retter og moderne tilpasninger av disse. Hvis du er i området, er det vel verdt å besøke landsbymarkedet som finner sted hver høst. Her kan du snakke med produsenter og lære mer om arbeid deres.
Hos enkelte lokale butikker kan du kjøpe lokale produkter som fisk eller kjøtt. Besøk også våre småbutikker som selger egen eller andres småproduksjon. Det er også en super ide å kjøpe lokale produkter som suvenir.

På Senter for Nordlige Folk kan du bestille et privat matlagingskurs. Rognbollesuppe er en lokal rett med røtter fra Manndalen. I den perfekte kombinasjon av fjell (rong) og vidda (tørket reinkjøtt) smaker hundretalls år av historia om regionen. Mens lager dere suppe, lærer ni masser av historier av lokale folk også!

Visit Lyngenfjord

Kjent for sine Lyngenreker, laks og verdenskjente whisky, har Lyngenfjordregionen mye å by på av smakfull lokalmat og drikke.