Narvik gir deg de fineste rammene for sommerens ferietur!

Narvik ligger midt i Nord-Norge og innerst i Ofotfjorden og er omkranset av fjorder som strekker seg nesten til grensen mot Sverige. Dette gir deg rett og slett de fineste rammene for sommerens ferietur til Nord-Norge. Her kan du gå Norge på tvers på en dag og samtidig oppleve Ofotbanen omtalt som «verdens åttende under». Eller ønsker du å oppleve midnattssola med de elsker å være sammen med tar dere gondolen 656 meter over havet der utsikten er helt spektakulær. Narvik blir ikke kalt turmekkaet for ingenting, her ligger alt til rette for en aktiv ferie med vennegjengen.

Den fineste plassen å se midnattssola

I Narvik kan du oppleve midnattssola fra midten av mai til slutten av juli. Narvik ligger nord for polarsirkelen, nærmere bestemt 68grader nord. Det finnes mange fine plasser å se midnattssola, men en av de fineste finner du om du tar gondolen i Narvikfjellet opp til 656 meter over havet. Her får du en helt fantastisk utsikt over Ofotfjorden og du kan på en godværsdag se helt til Lofotveggen. Å oppleve midnattssola fra høyden er en opplevelse du seint vil glemme. Her kan du i tillegg nyte en matbit eller en forfriskende drikke på Fjellheisrestauranten mens du nyter utsikten under midnattssola.

Den fineste turen får du om du går Norge på tvers

Den enda litt ukjente Rallarveien i Nord-Norge må ikke forveksles med Rallarvegen i Flåm. Rallarveien I Narvik starter helt fra svensk side og går helt ned til Rombaksbotn, en fjord som omringer Narvikhalvøya. Går du fra Riksgrensen og ned til Rombaksbotn på Rallarveien har du krysset Norge på tvers. Dette er en vandring på ca 15 km og som fint kan gjennomføres på 6-10 timer avhengig av tempo. Fra Narvik tar du den storslagne togturen med Arctic Train på 42 km til Riksgrensen, den tar deg gjennom fjord og fjell til et vilt, dramatisk og ubebodd landskap. Herfra går den vakre Rallarveien, 15 km, ned til fjorden ved Rombaksbotn. I løpet av en dag kan du altså krysse Norge på tvers der du får vandre i storslagen nord-norsk natur mellom fjell, daler og fossefall. I tillegg har veien en kulturhistorie som er verdt å få med seg, og langs stien er det flere plasser satt opp ulike informasjonstavler.

Visit Narvik
Rallarveien. Foto: June Berg Sollund / Visit Narvik

Aktiv ferie med venner

I tillegg til å være et turmekka har Narvik mange ulike opplevelser og aktiviteter å tilby. Her kan du delta på kajakkturer, bestige Norges nasjonalfjell Stetind med sertifisert fjellguide, besøke verdens nordligste dyrepark Polar Park, teste ute klatreparken i Narvikfjellet og er du av den litt mer ekstreme sorten kan stisykling i verdensklasse på glattskurte granittfjell kanskje friste. En ferie i Narvikregionen er aldri kjedelig!

Visit Narvik
Gondol, Narvikfjellet. Foto: Rune Dahl / Visit Narvik

Når maten er opplevelsen

Kilt mellom store fjell og mektige fjorder, der naturen er rik på både råvarer og unike smaker, har Narvik de siste årene etablert seg som en matdestinasjon med varierte spisesteder og noen av landsdelens beste villmarkskokker. Nylig blei også sjef for mat og drikke ved Scandic Narvik, Vegard Stormo, kåret til årets kjøkkensjef av Norske Kokkers Landsforening. Kåringen begrunnes med blant annet «Vegard Stormo er opptatt av å servere mat med gode historier som løfter og bærere den totale opplevelsen» og «Vegards filosofi om minst mulig bearbeiding av maten handler om å løfte råvarene ut av naturen og rett oppi gryta»

Velkommen til Narvik med de du elsker å være sammen med!

Narvik

– det perfekte utgangspunkt for å reise på sommerferie i Nord-Norge.