Sommerferie i Harstad

Sommeren er tiden for gode venner og familie, gode samtaler og nye minner, og i Harstad kan du kombinere alle til en uforglemmelig sommerferie.

Ferietid = familietid

I Harstad ligger alt til rette for de gode opplevelsene når du reiser med familien. Her finner du badeland og lekeland for de minste, attraksjoner som tar hele familien på alvor og naturopplevelser for alle aldre. Ta for eksempel tenåringene med på en guidet sykkeltur i naturen hvor fulldempede el-sykler gjør det mulig for de voksne å holde følge med ungdommen.

Foto: Torstein Lund Sperstad

Nyt en deilig sommerdag på en av de mange hvite sandstrendene rundt byen, og la barna oppleve fisketur i midnattssol. Eller tilbring dagen med din familie i Harstad sykkelpark der du finner en kids- og pumptrack på hele 1250 m²! Skulle det, mot alle odds, blir dårlig vær når du besøker Harstad er Grottebadet, Skandinavias største badeland i fjell, alltid verdt et besøk.

La romantikken blomstre

Og, når du nå er i Harstadregionen finnes det en rekke muligheter for å pleie parforholdet. På alt fra fjellturer under midnattssolen til romantisk strandhogg i skjærgården eller fantastisk gourmet mat på en av regionenes førsteklasses restauranter kan romantikken blomstre. Skjem partneren bort med et spa-besøk, eller bare nyt hverandres selskap over et glass vin i badstuen. Visste du forresten at Nupen rett utenfor Harstad er kåret til Norges mest romantiske plass for å se midnattssolen?

“Slow travel” i Harstadregionen

Slow travel handler om autentiske opplevelser og om å være til stede i øyeblikket. Ha fokus på det som er rundt deg, snakk med folk underveis, og nyt den gode følelsen som reisen gir deg. Ta gjengen med på sykkeltur med full-dempede el-sykler som sørger for en god opplevelse for alle, og la den lokale guiden legge til rette for god mat og spennende historier. Bli med på fisketur i midnattssol før dere går i land på en av de mer enn 100 hvite sandstrendene i øyriket for å koke dagens fangst.

Visit Harstads beste slow travel turtips

  • Catch and cook med Arctic Waters. Dette er den autentiske nordnorske fisketuren, med mulighet for å tilberede fangsten på en av de mange strendene i øyriket.
  • Padling i midnattssol med Risholmbukt. Vær tett på opplevelsene på havet om natten, med strandhogg for et enkelt måltid rundt bålet.
  • Fiske på Harstadgrunnen. Sargen tilbyr båtturen for deg som ønsker komfort. Her kan små vennegjenger eller par dra ut i skjærgården for både fiske og sightseeing.
  • Utvid horisonten med el-sykkel. Lei el-sykkel av ArctiConcepts for en sykkeltur rundt i landskapet, uansett fysisk form.
  • Dypdykk i lokalhistorie. Besøk Trondenes Middelaldergård for å lære mer om norsk og lokal middelalderhistorie gjennom rollespill og drama.

Trenger du hjelp til å sette sammen den optimale turen i Nord-Norge, ta kontakt med oss i Visit Harstad så hjelper vi deg.