Vandring i Lyngenfjord

Stien går mellom snødekte fjelltopper, frodige enger, og to meter høye bregner. Iskalde bekker, fossefall på hundrevis av meter, og blå isvann. Langt i det fjerne åpner fjorden seg mot Nordsjøen. Bare sauer og bjeller bryter stillheten.

Forelsk deg i det nordnorske landskapet – fjell, fjord og vidde. I Lyngenfjordregionen finner du et variert utvalg av dagsturer det var seg fjelltopper på over 1000 moh, familievennlige stier, eller blå isvann. Rundt Lyngenfjorden har vi mer enn hundre dagsturer innen to timers rekkevidde fra ditt overnattingssted. Hvilken tur blir din favoritt?

Familievandring

Hele familien koser seg på tur til Lyngstuva som er Lyngenhalvøyas nordligste punkt. Turen dit går i lett terreng langs fjæra, og passer til både store og små. Her kan du observere flere sjøfugler, oppleve midnattsol over åpent hav, og fra september er det et flott sted for nordlys. Det er også flere kulturminner i området. Ta med lunsj og nyt utsikten, hvil dere ved en flott rasteplass med gapahuk, toalett, bålplass, bord og benker. Kanskje finner dere noen skjulte skatter i fjæra.

Her er noen kortere turer som passer hele familien.

Vandring med utsikt

Vandreturer i Nord Norge er kjent for sine spektakulære utsikter over fjell, fjord og hav. Har du lyst til å se store fosser, høye spisse fjelltopper, eller åpen vidde? Vi anbefaler at du tar en dagstur med ferge til en av Lyngenfjords vakre øyer, feks Uløya. Fra Uløyas tak kan du se helt til Kvænangen og Loppa i øst, og mot vest ser du flere øyer. Under store deler av turen har du utsikt mot Lyngsalpene og Lyngenfjorden.

Les mer om vandreturer i Lyngenfjordregionen

Blomsterelskerens vandretur

På høyfjellet gir naturen oss et mangfold av små, fargerike blomster, som står i stor kontrast til stein og ur. Mange av de flotte, arktiske plantene er lette å overse, men de er verdt å stoppe opp og beundre. Arktiske planter som issoleie, reinrose og lapprose, er noen av de nordligste blomsterartene i verden. Det er lett å finne disse plantene i Lyngenfjordregionen, f eks langs Lulledalen skogsti i Skibotndalen. Her finnes det 16 ulike orkidearter, deriblant marisko, som blomstrer i sommermånedene juni/juli. Langs stien finnes det mange informasjonsskilt som forteller om flora og fauna i området.

Les mer om Lulledalen skogsti

Visit Lyngenfjord

I Lyngenfjordregionen kan du vandre langs kysten, klatre en av toppene i Lyngsalpene, gå på en isbre eller følg en av de mange stiene i nasjonalparken.