Narvik

Et av 2. verdenskrigs første store slag sto i Narvik. Halvannet tusen meter høye fjell stiger rett opp fra fjorden, og innbyr til grenseløse skiturer og en fantastisk togreise.

Rune Dahl

Malm og krigsdrama er en del av Narvik

Narvik skylder utskiping av jernmalmen fra Kiruna i Sverige sin eksistens, og under 2. verdenskrig ble Narvik havn et strategisk mål. Våren 1940 kjempet derfor norske, britiske, franske og polske styrker mot Nazi-Tyskland i to måneder i et av verdenskrigens første store slag. Historien er en viktig del av Narvik, og aktiviteten med jernmalm er fortsatt godt synlig i bybilde. For historie og kulturinteresserte er en gåtur i kombinasjon med besøk på Narvik Krigsmuseum noe en må få med seg.

Narvik er det neste store på friluftskartet

Det er ikke uten grunn at Narvik er det stedet i Norge med størst tetthet av tindevegledere som jobber profesjonelt med guiding i alpint terreng. I Narvik og området rundt vil du finne terreng som passer for alle personer, her kan du klatre nasjonalfjellet Stetind, gå vakre fotturer i mer eller mindre uberørt terreng, stisykle i noen av landets råeste områder og kanskje aller best er mulighetene for toppturer vinterstid.

Norge på tvers med Ofotbanen og Rallarveien

I Narvik er det kort vei fra svenskegrensen til kysten, og om du kombinerer en togreise med Ofotbanen og en vandretur på Rallarveien, så vil du kunne få en sjeldent fin dagstur. Garantert den fineste dagsturen hvor du kan smykke deg med å ha beveget deg Norge på tvers.

Skal du til Narvik?

Ta kontakt med Visit Narvik og de vil hjelpe deg med all informasjon vedrørende ditt opphold.

Ofotbanen må du få med deg i sommer

I Narvik er det nordlys om vinteren

Tross sin beliggenhet ved kysten, så har Narvik mye fint og klart vær vinterstid. Dette gjør Narvik til en spesielt fin destinasjon å oppleve nordlyset på. På dagen kan du stå på ski eller nowboard i Nord-Norges beste alpinanlegg Narvikfjellet, eller kanskje du vil på hundesledetur?

Opplev Narvik sammen med barna

I Narvik er det noe å finne på for alle personer i alle aldre, og om du ønsker deg et sted med alt fra strender til interessant historie, så er Narvik et sted du bør sterkt vurdere å legge sommerferien til. Her trenger du ikke være bekymret for om det er nok å finne på for barna, det blir snarere enn jobb å velge ut det som passer dere best.

Midnattssola i Narvik byr på fine opplevelser

Fra 24. mai til 19. juli skinner midnattssola konstant over Narvik. Dagene er lyse døgnet rundt, og de opplevelsene du er mest glad i, om det er golf, stisykling, fjellturer eller annet blir enda vakrere enn de pleier å være. Midnattssola gjør at det frister og rive seg litt løs fra hverdagen, og kanskje skal du legge fjellturen til midnatt?

Midnattssol i Narvik

Toppturer i Narvik

3 populære aktiviteter i Narvik