Vandretur til Alta Canyon – Nord-Europas største canyon

Turens høydepunkt er en storslagen utsikt over elvegjelet og Alta Canyon.

Sesong

15. juni – oktober (eller første snøfall)

Varighet

5-6 timer

Vanskelighetsgrad

Middels

Distanse

13 km tur/retur

Turen starter like over tregrensa på Beskades og følger en merket sti gjennom et bølgende viddelandskap. Området er eksponert for vær og vind men på en varm sommerdag er det kun mygga som kan være litt plagsom.

Beskades er et sommerbeite og kalvingsområde for rein og på turen kan man treffe på flokker av rein med kalver. Er man heldig kan man se “Gabba” den hvite rein som i samisk folketro har sterk forbindelse til åndeverden! Området er også tilholdssted for jerv, gaupe og tidligere streifet det ulv og bjørn forbi. Det er også mulig å se falk og ørn sveve på himmelen over oss på jakt etter smågnagere.

Stien er lett å gå og følger de milde bølgene i landskapet. To små elver må krysses før vi nærmer oss kanten av den spektakulære Alta Canyon og over hundre meter under deg hører du brølingen fra Gabofossen. Fra utsiktspunktet har du en fantastisk utsikt over canyon og Altaelva kjent som en av verdens beste lakseelver som slynger seg nedover mot kysten.

Turen er på ca 13 km t/r og går gjennom et lettgått terreng med noen myrpartier som må krysses. Anbefaler halvhøye fjellsko tidlig på sesongen og når det tørker opp kan man bruke litt grove jogge/ terrengsko.

Gargia Lodge

Gargia Lodge vil være det naturlige stedet for overnatting og kan også tilby guide om man ønsker det.