Eirik Ohna

Bunesstranda i Lofoten

Er du på ferie i Lofoten bør du legge turen innom noen av de vakre strendene. En liten båttur fra Reine i Lofoten finner du Bunesstranda, en av verdens vakreste strender

Season

April – Oktober

Difficulty

Enkelt

Duration

2-3 timer

Distance

5,4 km (t/r)

Båt fra Reine til Bunesstranda

Om du befinner deg i Reine på Moskenes er Bunesstranda bare en liten avstikker unna sentrum av det fine fiskeværet. Den enkleste måten å komme seg til Bunes på er å ta båten i fra Reine, og i høysesongen går det daglige avganger til en av Lofotens fineste strender.

Turbeskrivelse til Bunesstranda

Båten tar deg i fra Reine til Vindstad. Når du går av båten på Vindstad befinner du deg straks i et lite samfunn med gamle hus, og fra her går det en tydelig kjerrevei i retning Bunesstranda. Straks vil du også bli oppmerksom på et skilt som viser deg i hvilken retning du skal gå. Starten av turen går i slak motbakke, men i all hovedsak lett terreng som ikke vil by noen på særlig store utfordringer.

Den aller siste biten før Bunesstranda åpenbarer seg går i en liten motbakke. Når du er ferdig med den lille motbakken får du det første synet av den store vakre og hvite sandstranda som ligger rett nedenfor der du nå befinner deg. Dramaturgisk er det nesten for perfekt.

Padle kajakk fra Reine til Bunesstranda

Om du ønsker en dag med mer aktivitet er kajakkturen fra Reine til Bunesstranda et veldig godt alternativ. Værforholdene vil sette premissene for hvilke muligheter som åpenbarer seg, men i godt vær vil det være en av de fineste turene du har gjort med årer og båt noen gang.

Fjellturer i nærheten av Bunesstranda

Selve turen til Bunes i seg selv er mer enn verdt turen, og den store stranda med de vakre omgivelsene er en sjeldent vakker plass for å ta med kjæresten eller familien på en litt annerledes lunsj. Naturen rundt Bunesstranda er dramatisk og vakker, og her finner du blant annet fjellturen til Helvetestind som har en utrolig vakker utsikt fra toppen.

Ofte stilte spørsmål om Bunesstranda

Vannet i Nord-Norge og Lofoten blir nok aldri som middelhavet. Men, folk, selv de som ikke er fra Lofoten bader allikevel. Ta med deg håndkle og skift. Minuttene du ellers ville brukt til å ligge på rygg i vannet kan du ta igjen med en god latter over hvor varmt det er.

De samme reglene gjelder på Bunesstranda som for resten av landet. Les deg derfor nøye opp på allemannsretten om du er i tvil. Hjelp til med å holde strendene fri for søppel, og benytt deg gjerne av lokale tilbud som du liker.

Trenger du mer informasjon om Lofoten?

Ta kontakt med Lofoten.info og de hjelper deg med all annen informasjon

Se også