Bård Løken

Fjelltur til Elgen i Harstad

En drøy halvtime fra Harstad sentrum ligger fjellet Elgen. Dette er en enkel fjelltur hvor du får mye utsikt på toppen.

Sesong

Juni – Oktober

Vanskelighetsgrad

Enkel

Varighet

2 timer tur/retur

Distanse

8 km t/r

Høydemeter

Ca. 500 høydemeter

Turen starter ved kapellet i Elgsnes hvor du finner en parkeringsplass. Fra parkeringen krysser du veien og turen starter på en traktorvei som du følger oppover. Etter 500-600 meter går den over i en sti som gradvis leder deg opp ryggen til toppen av fjellet. Elgen gir deg nydelig utsikt for relativt liten innsats. Kombinasjonen har gjort den til en av de mest populære fjellturene rundt Harstad.

Elgen har vakker utsikt mot midnattssola

Når du står på toppen av Elgen har du nydelig utsikt i nordlig retning. Om du er i området rundt Harstad eller ønsker å oppleve Midnattssola fra en ekstraordinær plass er turen opp til Elgen noe du sterkt bør vurdere. Kanskje du pakker med noe ekstra godt i sekken og tar med partneren på en helaften av den sjeldne sorten?

En tur for fjellvante barn

Om du har barn som er vant med å gå i fjellet kan turen opp til Elgen absolutt være et alternativ. Husk å planlegge turen på premissene til den i gruppen som har dårligst utgangspunkt. Blir man sliten er det bare å snu der man kom fra å gå ned igjen. Tross alt er det jo selve turen som er målet og ikke toppen selv.

Lurer du på hva annet du kan gjøre i Harstad?

Ta kontakt med destinasjonsselskapet og de vil hjelpe deg med alt du trenger!