Gå på natt-tur på Finnmarksvidda i midnattssol

Finnmarksvidda er et enormt, bølgende sletteland og urørt villmark. Blir du med på vandring til Halde-toppen på Finnmarksvidda, ser du midnattssola blinke i tusenvis av vatn.

Turen starter på Engholm Husky Lodge, rett utenfor Karasjok sentrum. Du møter guiden og hunden som skal være med oss på tur. Når alle er klare, setter dere av gårde.

Difficulty

Enkelt til medium

Duration

4 timer

Distance

2,5 kilometer hver vei

Website

https://www.turgleder.com/

Du går fem kilometer tur retur

Turmålet er toppen av Haldevidda, en kolle som ligger rundt 2 og en halv kilometer fra lodgen. Høydeforskjellen ligger på ca. 200 meter, og vi tar oss god tid og tar mange pauser på veien.

Fra toppen ser du mye av Nordkalotten

Når vi når toppen, belønnes vi med fantastisk utsikt over dalen og  elva Karasjohka. Gaissan, de høye toppene i Stabbursdalen nasjonalpark sees i nord. I øst ser vi inn i Finland. På toppen lager vi bål og spiser litt hjemmelaget niste mens vi ser på utsikten og midnattssola. Lyset og sola gjør det vanskelig å forstå at det er så seint. Endelig legges turen tilbake til lodgen.

Sola kan ikke loves, men selv om vi ikke ser sola, har vi en fin tur opp på fjellet og kos rundt bålet. Guiden, som har lang erfaring fra friluftsliv, forteller om området, naturen og dyrelivet.

Turgleder tar deg med på tur

Turgleder i Karasjok arrangerer korte og lange turer sommer som vinter.