Hopp ned i Norges dypeste juv i strikk

Et hopp fra 153 meters høyde ned i juvet i Kåfjorddalen garanterer et adrenalinkick og en naturopplevelse utover det vanlige. Fra Gorsabrua kan du hoppe i strikk!

Distanse

Kortere enn 153 meter

Vanskelighetsgrad

Subjektiv

Rute

Rett ned

Varighet

Ca. 3 sek

Hopp ned Nord-Europas dypeste juv

Strikkhoppet i Kåfjorddalen skjer fra Gorsabrua, som spenner over Nord-Europas dypeste canyon, Gorsa-juvet. Regionen er mye besøkt av turgåere og turister som nyter den dramatiske, urørte naturen og stillheten i dalen. Nå kan besøkende la seg spennes fast i et strikk, klatre ut på exit-rampen og med hjertet i halsen kaste seg ut mellom bergveggene i et av verdens nordligste strikkhopp.

Oppladningen er en del av kicket

Petter Kvalsvik er daglig leder for Strikkhopp & Sånt AS. Hver sommer tar han imot gjester som vil kaste seg fra brua. De som skal hoppe begynner å forberede seg psykisk allerede på veien til Gorsabrua. Den biten å kjøre og turen fra parkeringen inngår i hele hopp-pakken, hvor klimakset kommer når de tar steget ut fra rampen. Deltakerne får energi og kick av å se de andre før de slenger seg ut. Humøret deres er på topp, det er en smittsom glede og forventing i luften! sier Kvalsvik.

Hva sier folk er det beste etterpå?

Følelsen å falle fritt er en stor del av strikkhopp men også det å henge under brua, se fossen like bortenfor og nyte naturen og stillheten når hoppet er over er en viktig del av opplevelsen, sier Kvalsvik. Når en hopper kommer seg tilbake opp på brua er smilefjeset stort og adrenalinnivået høyt!

«Jeg blir aldri lei av strikkhopp»

Petter Kvalsvik gjorde sitt første strikkhopp i Tromsø 1992 og ble hektet med en gang. Dagen etterpå begynte han å jobbe gratis for arrangøren og fikk med det sin første opplæring. Like etter dro Kvalsvik til Frankrike og skaffet seg kompetanse i å bygge strikk.

Får folk kalde føtter?

Det skjer ibland at folk trekker seg, men på hele forrige sesongen var det kun en håndfull. – Man ser raskt hvis folk trenger ekstra oppmuntring og da gir vi det- vi er flinke å overtale! Men vi tvinger aldri noen som ikke vil, og vi tar godt vare på dem som trekker seg. Selvfølgelig er redselen man føler en del av opplevelsen, men ingen skal gjøre noe de ikke vil, sier Kvalsvik. Han hopper fortsatt selv fra Gorsabrua når han har sjansen, og mener spenningen og opplevelsen er like spesiell hver gang

Praktisk om strikkhopp fra Gorsabrua

Gorsabrua ligger oppe i Kåfjorddalen, i Kåfjord kommune i Nord-Troms

Gorsabrua ligger oppe i Kåfjorddalen. Enten du kommer fra nord eller sør på E6 tar du av ved Birtavarre og følger skiltingen mot Gorsabrua. Et stykke opp langs anleggsveien til Guolas kraftverk må bilen settes igjen; de siste 1800 meterne går du til fots i stort sett flatt terreng.

Sikkerheten kommer først

Strikkhoppet i Kåfjorddalen er utført av selskapet «Strikkhopp & Sånt AS» som er et profesjonelt selskap med utdannede og ansvarlige personer på plass.Sikkerheten er det aller viktigste når det kommer til strikkhopp, sier Kvalsvik. Både på Gorsabrua og på vårt anlegg på Vestlandet benyttes vårt egenutviklete system med en ubelastet backup. På de 22 årene vi har drevet med dette har vi aldri trengt å bruke den, så systemet vårt er veldig sikkert! sier han. Fra Gorsabrua hoppes det med en helkroppssele der strikken er festet bak på ryggen. Sesongen for strikkhopp er fra midten av juni til begynnelsen av september. For mer informasjon og booking se www.bungee.no

Gorsabrua er en slående aluminiumsbru

Gorsabrua er bygget i aluminium for fotgjengere og ble produsert i Østerrike. Den 53 meter lange brua ble løftet på plass med et helikopter i 2011. Broen binder sammen turstier i området og gir turgåere en flott utsikt over juvet, fossefallet og området hvor kobber ble utvunnet rundt 1900-tallet.

Tør du ta spranget?

Gå videre om du vil prøve deg på strikkhopp med Bungee.no