Ut på tur i Lyngsalpene!

Gleder du deg til å våkne opp å vite at dagen i dag skal du ut på nye eventyr? Da håper vi at du våkner hos oss på XLyngen.

Sesong

Juli-oktober

Vanskelighetsgrad

Middels

Varighet

3 dager

Her kan vi tilby det beste utgangspunktet for din neste vandretur. Bo i koselige rorbuer og leiligheter ved sjøkanten, som er komfortable og godt utstyrt.

Lyngsalpene er kjent for sine spisse alpine tinder og isbreer som lokker til et majestetisk syn. Ta turen til populære Blåisvannet, den merka stien tar deg inn i dalen der Blåisbreen ligger mellom Lenangstindene, og som gir Blåisvannet sin unike farge.

Besøk Lyngens nordligste punkt Lyngstuva, ta deg gjerne en tur inn i den gamle fyrhytta. Kjenn på lykkepulsen når du er ute og nyt de velkjente luktene av varm lyng og frisk havluft.

Utsikten på tur er mektig og finn deg en unik plass for å ta deg en pust i bakken og kose deg med nistepakken. Landskapet er både for de som elsker topper og de som liker lavere terreng.

Dalene er lange og tar deg inn langs elver og til små fjellvann, mange løyper er merket og noen er gull. Dyr og fuglelivet er unikt her, og fra mai til oktober er det mange reinsdyr på beite på Lyngenhalvøya.

Alltid etter en tur er det så deilig å kunne sitte i en dampsauna og la dagens naturopplevelser synke inn, og vil du kjøle deg ned kan du jo hoppe i havet. Ta turen hit og vi gir deg de beste turtipsene i området. Du får låne kart over terrenget og vi har turstaver hvis du trenger.

Andre fjellturer i nord

XLyngen

XLyngen har 5 hytter/rorbuer og 2 leiligheter til leie, like nede ved fjorden. Fra XLyngen har du et godt utgangspunkt for opplevelser i Lyngsalpene sommer som vinter.