Honningsvåg er porten til Nordkapp

Nesten alle turer til Nordkapplatået enten starter eller slutter i fiskeværet Honningsvåg. Det største tettstedet rett ved Europas nordligste punkt skjuler mange skatter du bør ta del av. 

Det er ingen hemmelighet at den største attraksjonen rundt Honningsvåg er platået på Nordkapp. Utkikkspunktet mot Barentshavet har i lang tid lokket besøkende fra hele verden, og er fortsatt for mange hovedattraksjonen i nærområdet. Men, Honningsvåg er mer enn Nordkapp. Faktisk veldig mye mer, om du bare blir litt lenger. 

Kirken er en av attraksjonene i Honningsvåg 

Mange nordmenn er interessert i vår egne historie, og i Finnmark er særlig krigshistorien fra andre verdenskrig særlig synlig i by og bygdebildet. I Honningsvåg finner du blant annet en kirke som var en av veldig få bygninger som ble spart i tyskernes tilbaketrekning fra Finnmark. Honningsvåg kirke dateres tilbake til 1885, og her har den stått siden den ble gjenoppbygd fra en orkan i 1882. 

Honningsvåg er porten til Nordkapp

Honningsvåg er i Nordkapp kommune og ligger 33 kilometer fra platået på Nordkapp, og er dermed et veldig naturlig utgangspunkt for å starte og avslutte en tur til en av verdens vakreste utkikkspunkt. Du kan komme deg til Nordkapplatået hele året, og på vinteren kan du faktisk kjøre bak snøplogen som brøyter veien åpen for deg hele veien opp til platået. 

Honningsvåg er en kulturell smeltedigel

Siden 1929 har Honningsvåg hatt årlige revyer på plakaten, og tradisjonen ble kun avbrutt av krigsårene 1940-45. I juni måned hvert år går den tradisjonsrike Nordkappfestivalen av stabelen, og filmfestivalen i Honningsvåg med start i september, lokker både lokale, regionale og langveisfarende til det som siden 1996 har vært et sted med bystatus.

Honningsvåg er et ekte fiskevær med godt fiske 

Det er få steder som har så rik tilgang på havets ressurser som det innbyggerne i Honningsvåg har. Selv om mange kommer til Honningsvåg for å besøke Nordkapp, så er det stadig flere og etter hvert ganske mange som har fått øynene opp for havfisket i Honningsvåg. Her er det kort vei fra seng til matfat, ta deg en tur ned på kaia og bli med på et av verdens beste havfiske.

Kongekrabba kryper utenfor kysten av Honningsvåg

Kongekrabben har fått mye oppmerksomhet i Norge etter at det ble kjent at den ble stadig mer populær i norske farvann på Finnmarkskysten. For utenom å være en ettertraktet delikatesse på norske og internasjonale restauranter, så er kongekrabba også et yndet fiskemål for mange som besøker Honningsvåg.