Nyt Nordland – opplevelser rundt Polarsirkelen

Bli med på en reise i Polarsirkellandet. Ta toget langs Nordlandsbanen. Reis utenfor allfarlei med Nordlandsekspressen. Gjennom storslagen natur som kan ta pusten fra deg. Inn i kulturmiljø du vil elske.

Helgeland og Salten har en rik samisk kultur og en lang industrihistorie. Hele syv nasjonalparker (Rago, Sjunkhatten, Junkerdal, Lahko, Saltfjellet, Børgefjell og Lomsdal-Visten), et verdensarvområde (Vega) og mange andre herligheter. Mange attraktive dagsturer og vandreleder (som eksempel Nordlandsruta). Enten du tar deg frem til fots, sykkel, bil, på skinner eller bølgelangs. Det kort vei mellom grensefjellene og eventyrkysten.

Ønker du å delta i spennende opplevelser for barn og voksne, kanskje sammen med kjæresten eller vennegjengen din? Her er god plass og du kan møte spennende mennesker og lokalsamfunn. Gode måltider med snert og lokale råvarer i sjarmerende omgivelser. Du kan ta det helt med ro, og bare nyte om du vil. På tide å krysse Polarsirkelen?

En reise tilbake til fremtiden

Les hva reiseskribent Kathrine Sørgård og hennes unge nevø opplevde på sin reise våren 2020:

Kathrine Sørgård, det er meg: En reisende i historier. Stemingsetter med ord mens jeg fotograferer meg gjennom det ganske land, på langs og på tvers. Mitt indre kompass trekker meg stadig mot nord. Kanskje fordi jeg har vokst oppmed fiskere og sjøfolk i nær familie, ble tidlig glad i kystkulturen og er lidenskapelig anlagt som «øy-hoppe». Vi er to havfruer du og jeg, pleide mormor Ragna fra Lofoten å si. Vokst opp med en sterk muntlig fortellertradisjon. Skildrer steder, menneskemøter, hus og hytter for publikasjoner som utgis på glanset papir, hovedsaklig som frilanser for Egmont Forlag. Mitt hjerte er nordvent: Led meg gjerne ut på ville veier. Elsker å reise med tog, buss, ferjer og hurtigbåt. Har aldri tatt lappen og har i en rekke med år hatt den aller største glede av å utforske Nord-Norge med offentlig kommunikasjon.

Vi anbefaler varmt å velge bærekraftige løsninger. Sjekk ut Nordlandsbanen hos sj.no. Buss, ferge og hurtigbåt finner du hos reisnordland.no.

Byene nås også direkte med fly. Hurtigruta har flere anløpssteder her. De fleste steder her er også tilgjengelig med bil og sykkel.

Har du lyst å gjøre noe ekstra gøy med ungene, bare la de utfordre seg eller lære noe nytt mens du er her? Her er 12 ting dere kan gjøre på Helgeland.

Lyst å legge ut helt råe bilder av majestetiske fjelltopper, vakker utsikt, brennende solnedganger og kritthvite strender? Her er 15 fotogene steder i Bodø og Salten.

Ønsker du et skreddersydd og ekskusivt opplegg for familien eller venneflokken din? Ta en kikk på Up Norway sin rundreise Norway’s Arctic Circle Region.