Tine Marie V Hagelin

Fjelltur til Buren (802 moh)

Buren er godt synlig i fra store deler av Tromsø. Fjellet er en klassiker på Kvaløya som byr på fin vandring og litt morsom klyving underveis. Utsikten fra toppen fantastisk!

Buren er en av klassikerne på Kvaløya ca. 20 minutter kjøring i fra Tromsø sentrum. For å komme til Buren tar du til venstre over brua til Kvaløya. Ta til høyre mot Kaldfjorden og kjør til du er ved parkeringsplassen på andre siden av veien for Blåmann Idrettspark.

Sesong

Juni – Oktober

Vanskelighetsgrad

Krevende

Varighet

4-6 timer (t/r)

Distanse

3,3 km

Stien til Buren starter ved parkeringsplassen

Stien starter fra parkeringsplassen på Ersfjordeidet, og går opp over Ramnberget. På vei mot Beritheimelva passerer man noen små idylliske vann. Fra Skålhammaren blir terrenget mer steinete, men stigningen er slakere og man kan nyte den flotte utsikten utover Ersfjorden. De siste 200 meterne blir terrenget brattere og mer storsteinet helt opp til toppen. Det beste skotøyet for denne turen er fjellsko. På toppen blir du belønnet med utsikt over Kvaløyas spektakulære fjellverden.

Ofte stilte spørsmål om Buren

Nei, Buren er en tur for finværsdager med god sikt.

Ja, det er dekning underveis.

Ved Blåmann idrettspark. Se nærmere beskrivelse nederst på denne siden.

visit tromsø logo

Spar tid på planleggingen

Ta kontakt med Visit Tromsø og de hjelper deg med alt du trenger å vite angående din ferie i Tromsø!

Parkering ved Buren

Parkeringsplassen tilhører Blåmann idrettspark og er avgiftsbelastet. IL Blåmann har full rett til å stenge av p-plassen når det skal gjennomføres arrangementer eller kamper ved Blåmann idrettspark. Camping er ikke tillatt på P-plassen!

Vipps til 13375 og merk: reg.nr/parkering for å betale.

Reindrift

Hele Kvaløya er reinbeiteland, vis derfor varsomhet dersom du ser rein. Hold hunden i bånd. Det er spesielt viktig å vise varsomhet i kalvingstiden, fra begynnelsen av mai til midten av juni. Reinsimlene og kalvene er ekstra sårbare i denne perioden, og må ikke forstyrres. Vis også varsomhet dersom du ser reingjetere som samler eller flytter rein. Hvis flokken kommer mot deg, sett deg ned og vær rolig til den har passert deg. I hele Tromsø kommune er det båndtvang i perioden 1. april til 20. august.

Interessert i klatring?

På motsatt side av Blåmann Idrettspark i retning av det lille fjellet Nattmålstind ligger noen av de eldste klatre og buldrefeltene som ble etablert på Kvaløya. Øya utenfor Tromsø er viden kjent i klatremiljøet, og en historieinteressert klatrer burde ta turen bort i steinformasjonene for å se seg rundt. Tromsø Klatreklubb har også en egen interessegruppe på Facebook.