Ine Marie V Hagelin

Fjelltur til Hillesøytoppen

Dette er en liten, men nydelig topp på yttersida av Kvaløya, rett ved Sommarøy. Videre fra Hillesøytoppen ser du rett ut på storhavet!

Turen opp til Hillesøytoppen er en av de enklere turene i området, men det er ingen grunn til å undervurdere hva man får igjen for de få kilometerne. Dette er en tur som du kan ta med hele familien på, og den vakre utsikten fra toppen gir deg god oversikt over mange kjente landemerker rundt Sommarøy-området.

Parkeringsplass til Hillesøytoppen

Man parkerer ved ungdomshuset på Hillesøy, og derfra følger du en tydelig sti oppover mot toppen. Stien er bratt, og starten av stien er tilrettelagt med jernstenger med tau imellom. Utsikten fra toppen er formidabel.

Sesong

Mai – Okt

Vanskelighetsgrad

Enkel

Distanse

Ca. 2 kilometer (totalt)

Varighet

Ca. 1 time

Ikke bygg egne varder på Hillesøytoppen

Varder er ment for å vise vei i fjellet ved dårlig sikt og skal kun stå der hvor den aktuelle stien går. Derfor ber vi deg om å ikke bygge egne varder når du er på tur ved Hillesøya eller andre steder. Ved plutselig dårlig sikt er varder et livsviktig merke for å ikke gå seg vill.

Kan jeg gå turen med hund?

Ja, men hele dette området er reinbeiteland og et viktig beiteområde for dyr. Vis derfor varsomhet dersom du ser rein eller sau i utmarka.

visit tromsø logo

Lei av å kaste bort tiden på planlegging?

Ta kontakt med destinasjonen for alle spørsmål du måtte ha om Tromsø!