På Engholm Husky Design Lodge er hyttene bygd for hånd

Sven Engholm i Karasjok har et nærmere forhold til hyttene sine enn verter flest. Han har nemlig bygd dem selv. Få overnattingssteder er så originale som Engholm Husky Design Lodge.

Laftede vegger av malmfuru, torvtak, bordplater av tjukt treverk og innredningsdetaljer i bein, horn og skinn; det blir ikke mer naturlig enn på Engholm Design Lodge i Karasjok. Kanskje leder ordet «design» tankene mot stram, hvit minimalisme. Her er det imidlertid rustikk og solid design med materialer hentet fra skogen og fjellet rundt, og det skaper en varm, innbydende stemning.

Hver hytte er enestående

Engholm Design Lodge ligger midt i furuskogen litt utenfor tettstedet Karasjok. Seks laftehytter er bygd og innredet av eieren selv, Sven Engholm. Hyttene er kommer til på ulik tid, og alle er forskjellige. Laftetømmer, altaskifer på gulvet og hjemmesnekrede møbler er imidlertid fellesnevnere.

Eggeglassene er laget av reinhorn

Noe av det artigste på Engholm Design Lodge er alle de originale grepene i innredningen. Eggeglassene er laget av reingevirer. Dørhåndtakene er utformet av rikuler fra bjørk. Sengene er laget av bjørkeplanker, og sengekanten følger treets form. I en av hyttene henger både bord og stoler ned fra taket, så det står ingenting på gulvet. Hyller, lamper, benker, bord og stoler; alt er laget for hånd.

Maten kommer fra Finnmarksvidda

Gjestene benker seg sammen rundt langbordet om kvelden og spiser middag. Da serveres det hjemmelaget mat av elg, rein, røye, ørret, laks og sik, alt etter hva det er sesong for i området. Urter dyrkes i egen hage, og på seinsommeren kommer det molter fra vidda. Saft av krøkebær (krekling) og geitrams serveres til. Rundt et slikt bord blir stemningen høy.

Hyttene er egnet for avslapping i naturen

Det er ikke tv på rommene, i stedet får gjestene delt ut en ipod med lokal musikk. På de hjemmesnekrede bokhyllene står det bøker på ulike språk. Gjestene slapper gjerne av, går turer langs merkede turstier i området, lufter valpene i den store hundegården og besøker Karasjok sentrum 6 kilometer borte. Barn kan springe fritt rundt og leke med hundene, de underholder seg selv og elsker stedet.

Greit å vite

Stedet ligger i utkanten av Karasjok, en god spasertur utenfor sentrum

Det går fly til Lakselv og buss videre til Karasjok. Mange lander også i Ivalo på finsk side, og her er det også buss til Karasjok. For dem som kjører selv, er det fine, stabile helårsveier til Karasjok.

Det er bare en kort biltur til Sametinget, et veldig flott bygg du virkelig må besøke når du er på besøk i Karasjok.

Vil du overnatte Engholm Husky Design Lodge?

Gå videre for å besøke en av Finnmark sine aller vakreste perler!