Terrengsykling i Alta

Alta har alt som skal til for at det er en Sykkelby med stor forbokstav. Ledende aktører, en mengde ivrige lokale syklister, et sykkelløp i verdensklasse og ikke minst en hel masse løyper du kan bryne deg på. Hva mer kan man ønske seg?

Det er mange år siden bladet Terrengsykkel kåret Alta til Norges beste sykkelby. Enda er det ikke slik at Alta popper opp overalt når du søker på sykkelferie, for stedet er fortsatt en plass for kjennere, dem som virkelig vet hva de vil på sykkelsetet. Sakte men sikkert har entusiaster og lokale reiselivsentreprenører bygget opp et tilbud de fleste bare kan drømme om. Når noe pågår lenge nok, blir det en del av byens DNA.

Alta opplever bærekraftig sykkelvekst

Sykling er enda en ny aktivitet i norsk natur, og slik var det også i Alta da populariteten virkelig begynte å skyte fart for noen år siden. Med bakgrunn i dette fant de lokale ut at det eneste riktige var å etablere et eget fond for å sikre at stier og landskapet for øvrig var en plass som fortsatt kunne være for de tradisjonelle og nye aktivitetene i Alta.

Dra på tur når som helst

Sykling er noe du kan gjøre året rundt i Alta. Egne løyper for fatbike blir kjørt opp med snøscooter og tilsvarende spesialutstyr for å sikre bra flyt. Mørketiden trenger du ikke være redd for, utstyret er tilpasset hele sesongen. Du skal lete lenge etter folk med mer erfaring når det kommer til å sykle i all verdens vær og terreng. Er du av den typen som liker litt sol? Midnattssola står høyt på himmelen store deler av årstida.

Dem du prater med veit hva de prater om

Det er ikke reint få blant Altas befolkning som har begitt seg ut på det drøye sykkelrittet Offroad Finnmark. En av verdens hardeste sykkelløp har også klasser for de med litt lavere ambisjoner, men som allikevel setter pris på en real utfordring. Lidenskapen for sykkel og gode opplevelser har resultert i reiselivsbedrifter som vet hva de driver med. Kanskje du skal slenge deg på sykkelfestivalen som arrangeres hvert år om sommeren også?

Sjekk ut dokumentaren fra Offroad Finnmark

Vil du konkurrere mot mosjonister og profesjonelle?

Offroad Finnmark er en av verdens hardeste sykkelritt og starter i Alta. I midten av juli hvert år møter profesjonelle og supermosjonister opp for å kjempe om de gjeveste plasseringene i det som er en av verdens hardeste sykkelritt. Rittet starter i Alta sentrum og deltagerne kan velge mellom distanser på 300km, 700km eller 700km soloritt (de to første distansene er et lagritt hvor to personer kjører sammen). Er du nysgjerrig på tidligere resultater finner du full oversikt her. Sykkelinteressen blomstrer for fullt i Finnmark og kun et par timer kjøring fra Alta foregår rittet Skaidi Xtreme. Høstrittet starter som regel tidlig september og det er klasser som passer alt fra nybegynnere til verdensmestere.

Slik kommer du i kontakt med de lokale aktørene

Trenger du tips til løyper eller ønsker å komme i kontakt med en av de lokale aktørene? Her finner du informasjon som tar deg et steg nærmere noe å se tilbake på.