Knut Hansvold

Knut Hansvold skriver tekster for NordNorsk Reiselivs hjemmeside, www.nordnorge.com. Her er han opptatt av enkelt og grei norsk og engelsk. Internt er det er en del spøk om ord som «spektakulært», «unik», «eldorado», «et Norge i miniatyr» og andre ord Knut oppfatter som forslitte moteord. Knut jobber også mye med sosiale media, og er da bedre på innhold og budskap enn på tekniske fiksfakserier.

Knut har en bachelor i internasjonal markedsføring, og har tysk og fransk i fagkretsen. Den gang bussgruppene var det helt store, jobbet Knut i turoperatør. Siden har det blitt destinasjonsselskap, flyselskap og hotell. I den perioden da nordlysturismen bygget seg opp i Tromsø, var Knut aktiv med produktutvikling og presse- og informasjonsarbeid i daværende Destinasjon Tromsø. Som student jobbet Knut som tromsøguide og reiseder på hurtigruta. Det kan ennå skje at Knut guider en liten gruppe på byvandring i Tromsø. Innimellom…

Knut har vært nesten over alt i Nord-Norge, og skrevet tekster om alt fra kanoner fra krigen via fuglefjell til vandreruter. Noen av favorittene å skrive om og besøke er avsides lokalsamfunn, litt miskjente kulturminner utenom allfarvei, lett tilgjengelige vandreruter og dyreliv.