Kristin Folsland Olsen

Fjelltur til Reinebringen i Lofoten (448 moh.)

Reinebringen i Lofoten ruver like over bosetningen på Reine. Fra toppen har du fabelaktig utsikt over spektakulære Reinefjorden.

Distanse

1,4 km (tur/retur)

Rute

Mesteparten på steinlagt trapp

Vanskelighetsgrad

Middels. Det er noen partier som kan oppleves luftige.

Varighet

2-3 timer

Sesong

Mai til september

Gå tur opp til Reinebringen i Lofoten

Reinebringen er et av Lofotens absolutt mest besøkte fjell. På godværsdager sommerstid tar det i mot nærmere 1000 besøkende om dagen. Parkeringsplassen på Reinehalsen, der veien tar av fra E10 inn til Reine sentrum, blir fort fylt opp. Parker isteden på den store parkeringsplassen som er tilrettelagt ved moloen inne i Reine. Spaser herfra gjennom Reine sentrum til Reinehalsen. Herfra følger du E10 noen hundre meter, til veien går inn i en tunell. Følg gamleveien på yttersiden av tunellen og begynn oppstigningen til Reinebringen når du kommer til Ramsvika.

Stien opp til Reinebringen har fått hjelp fra Sherpaer

Etter stor slitasje og erosjon i fjellet grunnet mye besøk, ble arbeidet med å bygge en sherpatrapp til Reinebringen startet i 2016. Trappa snirkler seg fint oppover den bratte fjellsiden, med mange flotte rasteplasser underveis. Trappen åpnet i 2019, men fremdeles (våren 2020) gjenstår det å bygge 150 meter trapp. Terrenget er bratt med løs stein, så utvis stor forsiktighet. Mange har blitt skadet av steinras som har blitt løst ut over dem.
Noen stopper på toppen av kammen, mens andre fortsetter opp og bort til høyre til den velkjente fotospoten hvor du har Reine for dine føtter. Reinefjorden ligger der vakker og vill, omgitt av mektige tinder. Ikke få bilder med motiv herfra har blitt lastet opp på Instagram. Nå er det din tur! #reinebringen

Ofte stilte spørsmål om Reinebringen

Reinebringen ligger rett ovenfor fiskeværet Reine i Lofoten. På Reine kan du overnatte i rorbuer, samt besøke andre vakre turmål som Bunesstranda.

Det er ikke en teknisk vanskelig tur, ettersom mesteparten av turen er steinsatt av sherpaer fra Nepal. Derimot kan enkelte partier oppleves luftig for folk som har høydeskrekk.

Ja, i fiskeværet Reine kan du bo i tradisjonsrike rorbuer. Vær oppmerksom på at det er populært i høysesongen, og at det er lurt å være tidlig ute.

De fleste vil bruke omtrent 1 time opp Reinebringen.

På bunnen venter Reine full av opplevelser

Reine ligger mellom åpent hav og stupbratte klippevegger midt på Moskenesøy, og det er disse stedene du ser så godt fra Reinebringen. Her er det bensinstasjon, kunstgalleri, hvalfangstmuseum, kafeer, restauranter og rorbuanlegg. Den lille plassen er et ypperlig utgangspunkt for varierte friluftsaktiviteter om du vil padle kajakk, padle SUP, dykke, snorkle, sykle, fiske eller gå flotte fotturer. Flere turoperatører holder til her, mens noen ligger på Sakrisøy like ved. På nordsiden av Reinevågen, 2,5 km fra sentrum finnes matbutikk med postkontor.

Utnytt tiden godt på de andre øyene rundt Reine

Reinebringen er ikke den eneste opplevelsen du kan gjøre i nærheten av Reine. Rett utenfor Reine ligger Andøya, Sakrisøya, Olenilsøya, Toppøya og Hamnøya som perler på en snor og danner en slags bølgebryter for Reinefjorden. Det er nydelig å padle kajakk blant øyene, eller bare spankulere på bryggekanten i de pittoreske fiskeværene. Spis en fiskeburger på Anitas Sjømat, eller test balanseferdighetene på et stand-up-paddleboard (SUP) hos Schibevaag Adventures på Sakriskøy. Om du har tenkt deg til populære Henningsvær, så kan du vurdere å legge turen innom fjellturen til Festvågtinden.

Trenger du mer informasjon om Lofoten?

Destination Lofoten hjelpe deg med alt du trenger å vite om ferien din i Lofoten. Gå videre for å ta kontakt med en av deres medarbeidere.

Andre opplevelser i Lofoten