Mats Hoel Johannessen

Fjellturer i Lofoten

Fra avstand kan de spisse tindene i Lofoten nesten være litt fryktinngytende der de danner den kjente Lofotveggen. Ikke la deg lure, her er noe for alle som elsker fjellturer. 

For folk med interesse for fjell og fjellturer står en ferie til Lofoten aller øverst på lista. Her finnes det fjell for alt fra nybegynnere via rutinerte fjellvandrerer til de mest garva klatrerne i hele verden. Kveldene kan du tilbringe i en rorbu i et tradisjonsrikt fiskevær som Henningsvær eller Nusfjord

Tips til korte fjellturer i Lofoten

Gjør du andre spennende ting i Lofoten, og vil opp på en mindre topp,har Lofoten mange fjellturer å by på. Utsikten er nemlig fantastisk uansett. Fjellturen til Mannen er en av de mest populære turene i hele Lofoten. Med startpunkt på den vakre Hauklandstranda, har du mange andre flotte turmuligheter rett utenfor bildøra. Det er 400 høydemeter opp til toppen av Mannen, og lengden på turen er ikke veldig avskrekkende. Derimot kan folk med mild høydeskrekk synes at turen er vel luftig til tider. Men det er fortsatt verdt et forsøk, og i verste fall venter du bare på kameratgjengen mens du nyter en fantastisk utsikt over noen av Lofotens vakre strender. 

Legg turen til Festvågtind

En hel dag på fjelltur i Lofoten

Det er nok fjellturer i Lofoten, for både en, to og tre hele fellesferier. Ambisjonsnivået og erfaringen er egentlig det som setter grensene for hva du kan finne på. En av de mest populære fjellturene går samme veien som tidligere nevnte Mannen. Himmeltinden har kanskje den beste utsikten i Lofoten, og for alle de som besøker stranda på Haukland, så burde det legges av en dag for å oppleve denne fjellturen. Deler av turen er luftig, så les beskrivelsen nøye og gjør nødvendige forberedelser.

Enkle fjellturer i Lofoten for barn

Det finnes mange eksempler på turer du kan gå i Lofoten med barn. Kanskje dere bare går den første delen av trappa som går opp til Fløyen og Djevelporten? For veldig små barn i barnevogn, vil det være naturlig å gå de vakre kilometerne langs kysten mellom Uttakleiv og Haukland. Rett i nærheten ligger noen av Lofotens vakreste strender, og kanskje tar du og slapper av her før midnattssolen i Lofoten dukker opp.

Berik fjellturen ved å gå med en guide

Lofoten har tiltrukket seg folk med et bankende friluftshjerte i mange år. Når du er på ferie i Lofoten kan du få litt ekstra ut av turen ved å bli med en sertifisert guide på tur. For bratte turer som krever klatring vil en tindevegleder fra NORTIND eller andre med tilsvarende kompetanse vise deg topper du ikke finner alene. En vanlig fottur i Lofoten kan også være mer enn krevende nok i seg selv, og vi anbefaler at du drar på tur med noen som er sertifisert fra Arktisk Naturguide, Norsk Naturguide eller lignende universitet/høgskoleutdanninger.

Hva er de fineste fjellturene i Lofoten?

Det er nesten en umulig oppgave å skulle si hva som er de fineste fjellturene i Lofoten, eller hva som er den fineste utsikten. De med mest eventyrlyst vil kanskje svare Måhornet ute på øya Værøy, men utsikten ned til Reine fra Reinebringen er kanskje en av verdens fineste panoramaer. Det riktigste svaret er trolig en kombinasjon av alle mulighetene som Lofoten gir.

Tur som passer for barnevogn og rullestol

Hvor er det best å bo om man skal på fjelltur?

Lofoten består av en mengde fiskevær, småbyer og bygder. Henningsvær er kanskje det mest kjente fiskeværet i Lofoten, og det er mange som velger å bo her et par dager i løpet av oppholdet. Nusfjord er et sted mange ønsker å oppleve, og den vakre lille plassen er et flott eksempel på den viktige kystkulturen i Nord-Norge.

Relevante artikler