Hammerfest

Hammerfest er verdens nordligste by, og er en mikropol med alt du trenger omgitt av tøff, naken arktisk kyst. Hammerfest er flotte fotturer, krigshistorie og arktisk byatmosfære.

© Ziggi Wantuch

Hammerfest er verdens nordligste by

På over 70 grader nord er Hammerfest verdens nordligste by, med tradisjoner tilbake til 1789. På de hyggelige butikkene, spisestedene og møtestedene i det kompakte bysenteret møter du hammerfestingene hjemme. På Fugleneset står Meriditanstøtta til minne om da de fant ut nøyaktig hvor stor kloden er. I Isbjørnklubben får du bevis på at du har har klart å komme til den urbane utposten.

Fra 1945 ble Hammerfest gjenreist fra grunnen

Kun gravkapellet sto igjen etter krigsødeleggelsene i 1944. Så bygde hammerfestingene opp en ny, moderne by med slående gjenreisningsarkitektur, med den vakre kirken som landemerke. Hele historien fortelles på Gjenreisningsmuseet, og så kan du snuse rundt i byen etterpå.

Utemmet, arktisk natur omgir Hammerfest

Byen ligger omgitt av naken, rå kystnatur, perfekt for vandring og skiturer. Ta bygderuta til Sørøya og gå i lett terreng til Kjøttvikvarden, eller ta litt tøffere turer mellom tinden og isbreene på Seiland.

Hammerfest er verdens nordligste by. Kanskje.

3 populære aktiviteter i Hammerfest

Bestill din opplevelse i Hammerfest i dag

Verdens nordligste sommerby