Mats Hoel Johannessen

Gå sherpatrappa i Tromsø

En raskt fjelltur med fantastisk utsikt rett utenfor Tromsø sentrum.

Stien som Sherpatrappa i Tromsø i dag befinner seg på har alltid vært et populært utgangspunkt for lokalbefolkningen i Tromsø. Faktisk ble den så populær at man merket slitasje på stien, og det ble grunnlaget for å bygge en mer bærekraftig sti som kunne ta i mot flere besøkende. Resultatet ble sherpatrappa som starter rett bak landemerket Ishavskatedralen.

Sesong

Mai/Juni – Oktober

Vanskelighetsgrad

Veldig enkel

Varighet

2-3 timer

Høydemeter

260 høydemeter

Sherpatrappa i Tromsø starter i Tromsdalen

Det er mange måter å komme seg til Sherpatrappa på. Du kan gå fra sentrum over brua mot Tromsdalen, og du finner starten av turen rett bak den kjente Ishavskatedralen, på toppen av det som heter Fløyvegen. Om du velger å ta buss fra sentrum, så kan du velge mellom å ta buss nummer 20, 24 eller 28. Ta en av disse mot Ishavskatedralen, og gå av ved bruhodet. Her i fra følger du turskiltene som viser deg veien til Fløya over Aksla. Du kan selvfølgelig også ta veien til Sherpatrappa i Tromsø med sykkel, da følger du samme veien som om du ville gått, og parkerer i bunn av stien som leder deg opp mot trappa.

Starten av Sherpatrappa

Faktisk så starter selve trappa litt opp stien på Fjellaksla, men det er ikke mange meterne du skal gå fra skiltet som viser retning Sherpatrappa, før du møter på den steinbelagte stien. Det er flere naturlige stoppesteder underveis, så om du ønsker ta deg god tid oppover, så vil du kunne utnytte en stadig bedre utsikt til du når toppen.

Hold deg i Sherpatrappa!

Grunnen til at Sherpatrappa ble bygd var utfordringer med stislitasje. Ettersom trappa har blitt populær, så har det tidvis blitt gått ved siden av trappa, noe som har ført til ny slitasje. Dette kan nok også være fordi mange ønsker seg forandring i gåingen, da det kan bli litt surt i lårene og gå så mange trappetrinn på rad. Men, nå er det tilrettelagt for alternative småveier opp sherpatrappa, så bruk disse, og bli med å ivareta en av Tromsø sine viktigste turområder for besøkende og lokalbefolkning.

Toppen av Sherpatrappa er toppen av fjellheisen

Når du kommer til toppen av Sherpatrappa, så vil du også komme rett ved siden av det området hvor fjellheisen i Tromsø går opp til. Her finner du en kafe hvor du kan kjøpe deg is, middag eller bare noe å drikke. For de som ønsker å gå en ekstra tur, så er det fint å gå i en liten time ekstra opp mot Bønntuva. Man ser enkelt hvor stien går oppover, men du må utnytte muligheten til å ta et bilde av Tromsø og gjengen din først om været er fint!

Gå sherpatrappa i midnatssol om sommeren

Tromsø har midnattssol i store deler av sommeren, og dette åpner opp for mange spennende turmuligheter. Turene er naturligvis de samme som på dagen, men sola skaper noen magiske øyeblikk når forholdene ligger til rette. Det er tatt mange flotte motiv fra Sherpatrappa og Fjellheisen i midnattssol, og har du tiden så bør du absolutt utnytte den, eller kanskje rett og slett bare bli en dag ekstra for å få oppleve det.

Sherpatrappa er en sosial aktivitet for hele familien

Om du er på tur med familien eller vennegjengen, så er Sherpatrappa et naturlig stoppested på ferien din i Tromsø. Er det slik at noen i gruppen ikke har mulighet eller lyst til å gå Sherpatrappa, så kan de bare ta fjellheisen opp og møte dere på toppen. Kanskje tar dere fjellheisen ned sammen igjen, eller om dere går trappa ned samlet?

Se midnattssola i Tromsø

Vil du på guidet tur til Sherpatrappa?

Gå videre for å ta kontakt med turistinformasjonen i Tromsø!

Se også