Fjellturer i Tromsø

Når snøen smelter i slutten av mai venter nesten 6 måneder med fjellturer rundt Nord-Norges største by Tromsø.

Sesongen for fotturer i Tromsø varer i nesten 6 måneder fra slutten av mai og utover. For mange er selve rosinen i pølsa muligheten for å se midnattssola fra en egnet fjelltopp. De som bare elsker kombinasjonen fjellturer på dagen og god mat på kvelden vil fort oppleve at Tromsø har noe å by på halve året. Er det slik at du liker toppturer også, kan du like så godt bare flytte dit.

Kvaløya og Tromsdalen ligger nærmest

Når du befinner deg på toppen av Tromsø-øya vil du se at du er omringet av en blanding av slake og alpine fjell. I sør-vest, vestlig og nord-vestlig retning har du de markante fjellene på Kvaløya. Hos de fleste vil øynene fort stoppe på de alpine områdene rundt Ersfjordbotn med sine markante og mektige strukturer. I motsatt himmelretning ser Tromsdalen og byfjellet Tromsdalstind. Her finner du også den svært populære Sherpatrappa som tar deg til toppen av Fjellheisen, og videre opp til Bønntuva.

Se midnattssola fra toppen av et fjell

Midnattssola varer fra 18 mai til 25 juli i Tromsø og er dermed en av de stedene landet hvor du kan se den lengst. Ta en kveldstur til et fjell med god utsikt mot havet, pakk en oppgradert matpakke fra en av byens delikatessebutikker og du vil fort skjønne at piknik i parken har fått seg en real utfordrer. En tur med enorm utsikt som ikke sliter deg ut er fjellet Brosmetind ytterst på Kvaløya. God tur. Husk kamera.

Brattere fjell som de fleste vil ha glede av

Utgangspunktet for Vasstinden starter i Lauklines som du finner ca. 30 minutter kjøring fra Tromsø sentrum. Den sjarmerende plassen er et gammelt fiskested, og de gamle rorbuene er pusset opp til moderne form for de som ønsker en litt mer særegen overnatting. Turen opp til Vasstinden starter fra parkeringsplassen ved rorbuene og er godt merket helt fra start. Den første delen av turen går i litt brattere terreng, før det blir gradvis slakere mot toppen. Fra toppen kan du se kjente landemerker som Senja, Sommarøy, Hillesøya, Tussøya og Håja. Formen på sistnevnte sies å være inspirasjon til den enda mer kjente Ishavskatedralen.

Høsten og nordlyset er de lokales favoritt

For utenom at midnattssola har forlatt horisonten er høsten like full av muligheter som sommeren. Helt ærlig, det er faktisk flere. Shortsen blir til en bukse, og i sekken ligger en tynnere dunjakke. Fjellene har fått en vakker farge, og du ser smørblide Tromsøværinger på mang en knaus. Selve gullet med høsten åpenbarer seg etter 15. september – da er den offisielle sesongen for nordlys startet. Fenomenet som flest forbinder med vinter og kulde er en skjult perle som har gjort mang en fjellentusiast døgnvill. Den største utfordringen som står igjen nå er hvilken av byens restauranter du skal velge, og hvordan du skal ta bilde av nordlyset. Sistnevnte finner du oppskrift på her.