Seiland House

Topptur i Finnmarksalpene


Noen få mil nordøst for de kjente og kjære fjellene ved Lyngenfjorden finner du Finnmarksalpene. Eventyrlystne og kresne skikjørere har vært i disse områdene i mange år allerede. Nå er den naturlige

Loppa kommune er blant de mest populære områdene å besøke for alpin skikjøring i vest i Finnmark. Her finner du fylkets høyeste fjell Øksfjordjøkelen, og landskapet er dominert av fjorder, Norges åttende største isbre og spisse tinder. Alpint naturlandskap med isbreer og fjorder er en topografi som få forbinder med Finnmark. Det går faktisk rykter om at noen fra selveste DNT en gang på 90-tallet nektet for at isbreer var noe du fant i Finnmark. De samme ryktene sier at de nå er klar over at fenomenet finnes her.

I Langfjordbotn finner du de lokale guidene

Det begynner å bli mange år siden «pudderbonden» i Langfjorden var midtside i et FriFlyt magasin. Skiguidevirksomheten finnes enda, og hvis du er interessert i å få et innblikk i Langfjordbotn og omegns mange hemmeligheter er dette et smart utgangspunkt for skiferien din. Langt unna? Nei, 2 timer med fly til Alta fra Oslo og 1 time i bil sånn ca. Litt mer enn den tida du må bruke til Hemsedal. Men, denne gangen kommer du hjem og lurer på hvorfor du ikke har dratt dit før.

Ta rede på skred og andre faremomenter

Er du usikker på hvordan du best tar deg frem på tur bør dra på tur med en guide. Drar du på tur alene, bør du alltid sjekke Varsom for de gjeldende forhold. Vær forberedt på at dette er områder hvor du finner mindre informasjon om fjellene enn det du er vant med. En tur alene er ikke for annet enn viderekommende.

Topptur på øya Seiland kommer til å overraske deg

Den alpine øya Seiland ligger rett nord for Altafjorden. Seiland House tilbyr overnatting og transport om du ønsker på å oppleve den svært så alpine øya lengst nord på det norske fastlandet. Store deler av Seiland er nasjonalpark, og øya er kalvingsland og sommerbeite for reinsdyr. Dette har øya vært i mer enn 1000 år. Lei deg en skiguide og kjør båt fra Alta sentrum og rett ut i havet til en av Norges vakreste øyer.

Andre områder du kan kombinere med Vest-Finnmark

Tromsø, Kvaløya, Lyngen, Skjervøy og Kåfjord (østsiden av Lyngenfjorden) er alle områder som er relevante å kikke til når man planlegger en ferie til Vest-Finnmark. Om du ønsker å dra fra Tromsø, kan du leie deg en bil og levere den i Alta. Kjør innom Lyngen, Kåfjord eller Skjervøy som ligger imellom og du har et meget fint opplegg for en 5-7 dager lang ferie.

Når er det best å dra på skiferie hit?

Hovedsesongen starter med at sola kommer tilbake. Men, det har blitt stadig mer populært å dra på tur i mørketiden med kraftige hodelykter. De fleste velger og komme i tiden mars til mai, men det er ikke uvanlig å se skiføre i juni og det snør som regel lenge før julaften. Kanskje er det første gangen du skal prøve deg på en topptur i mørketida?

Hvor finner jeg mer informasjon?

Ta kontakt med destinasjonsselskapet Visit Alta for informasjon om besøket ditt i Vest-Finnmark. Det finnes også egne destinasjoner for Lyngen og Tromsø som du finner på denne siden.

Du kan sjekke oppdatert skredvarsel til enhver tid © Politiet