Alta

Altas helleristninger står på UNESCO-lista, vinterværet er perfekt for nordlysjakt og puddersnøen innbyr til hundekjøring. Fra Alta utforsker du naturen mellom fjord og fjellvidde.

© Trym Ivar Bergsmo

Alta var et samlingssted for 7000 år siden

Rein som svømmer, bjørnejakt i tegneserieaktige sekvenser og båter fulle av mennesker; helleristningene i Alta forteller om de første altaværingene. I dag er Alta en moderne by med den nyskapende Nordlyskatedralen i sentrum.

Tørr og stabil vinter gir gode nordlyssjanser

Klart, kaldt vintervær er standarden i Alta, og da er sjansene for å se nordlyset store. Den dype furuskogen og de vide viddene er perfekte for hundekjøring, skuterturer og fatbike i puddersnø. Europas lengste hundeløp, Finnmarksløpet, preger byen i mars.

Altaelva er sentrum for Sommer-Alta

Den legendariske lakseelva Altaelva innbyr til kanotur og til å reise med tradisjonell elvebåt til det storslagne juvet i Sautso. Sykkelstiene går både i de dype furuskogene og oppe på den åpne Finnmarksvidda. Gå deg en tur for å se etter molte på seinsommeren.

Finnmarksløpet

3 populære severdigheter i Alta

3 populære aktiviteter i Alta

Book din opplevelse i Alta i dag

For deg som ønsker å ta med firmaet på tur finnes det lokale leverandører som har spesialisert seg på å levere spennende opplevelser med Finnmarksnaturen som ramme. Nettopp naturen gjør Alta også perfekt for opplevelser utenfor konferanserommet.