Finnmarksvidda

I Indre Finnmark holder samisk kultur og levevis i hevd mer enn noe annet sted i Sápmi. Finnmarksvidda har de videste horisontene i nord.

© Thomas Rasmus Skaug

Samisk kjerneområde

Karasjok og Kautokeino utgjør det samiske kjerneområdet, og i bygda Maze snakker 98% av befolkningen samisk hjemme. Reindrift er den tradisjonelle næringa, svært tradisjonelt for noen, i en moderne utgave for de fleste.

Møte med samisk kultur

Fargerike påskefestivaler, joik og bidos servert i lavvo, men også Sametinget, snøskuter og nyskapende kunst; samisk kultur i dag handler mye om å forene tradisjoner med moderne liv.

Finnmarksvidda

Landskapet her inne er småkupert, med lave åser, innsjøer, elver og myrer. Utenom Karasjok, Kautokeino og Maze finnes det bare noen små bosettinger. Om vinteren måles ofte de laveste temperaturene her, men tørt klima sikrer hyppig nordlys. Om sommeren når av og til temperaturen tropiske høyder.

3 populære aktiviteter på Finnmarksvidda

Book din opplevelse i Finnmark

Finnmark byr på fjorder, vidder og fjell. Velkommen til arktiske eventyr under nordlyset. Opplev aktiviteter som hundekjøring og scootersafari, besøk Sápmi og Nordkapp.