Varanger

Lengst nordøst ligger et land av vide horisonter, karrig natur, av myldrende fugleliv, av tre språk og kulturer og med en dramatisk krigshistorie.

Varanger er lengst nordøst i Norge

Hornøya er Norges østligste punkt, like langt øst som Istanbul og Alexandria. Fra Vardøhus festning ble bygget i 1307 har Varanger vært Norges utpost i nordøst. Det gamle fiskeværet Hamningberg er bygd av russisk tømmer, mens gamle hus i Vadsø er av finsk type. Gammetuftene på Mortensnes vitner om eldgammel samisk bosetting.  

Søk etter spor av mennesker i et karrig land

Langs nordsida av Varangerfjorden ligger fiskeværene, naturherlighetene og kulturminnene tett langs Nasjonal turistveg, slik som fuglefjellet på Ekkerøy, heksemonumentet i Vardø og Partisanmuseet i Kiberg. Ta turen over fjellet til moderne Båtsfjord, gamle Kongsfjord og Berlevåg helt ytterst.

Varanger har noe av Europas rikeste fugleliv

Lunden og polarlomvien på Hornøya og krykkjene på Syltefjordstauran livnærer seg av det rike havet. Stellerendene og praktærfuglene syns Varanger har et behagelig vintervær. I fjæra, i bjørkeskogen og ute på havet er det liv hele året i Varanger.

Liv og røre i fuglefjellene

3 populære severdigheter i Varanger

Legg dit besøk til Varanger

Ta kontakt med Visit Varanger og få den informasjonen du trenger for ditt opphold!