Bodø og Salten

En gigantisk isbre, verdens sterkeste malstrøm, dronninga blant handelssteder, Kjerringøy og Hamsuns diktning omgir det livlige kystmøtestedet Bodø.

© flightseeing.de

En by i vinden

Åpent ut mot Vestfjorden, under vaktsomme havørnblikk og midt i skipsleia ligger den fargeglade, levende universitetsbyen Bodø. Kulturliv, konserter, uteliv og gode restauranter er springbrett for å nå ut i Salten-naturen. Nærmest ligger væran, øysamfunnene rett utenfor.

Kaldt og varmt, hardt og mykt

Den store isbreen Svartisen med alle brearmene, byfjellene Børvasstindan, de kneisende Steigartindan og grensefjellene i øst gir ly for lune poller, sandstrender og stille daler med orkideer. Saltstraumen gir to fantastiske forestillinger om dagen.

Poetisk kystkultur

De gamle handelsstedene, steinkirkene fra middelalderen, de små bygdemuseene, bryggene, nordlandsbåtene og naustene viser kystkulturen i Salten slik Hamsun beskriver den i romanene sine. Se opp for gallerier, kultursentra, utendørsspel og matspesialiteter.

Opplev midnattssola i Bodø

Midnattssola i Bodø finner du på fjellet og i byvåpenet

Bodø er en by med nærhet til fjellene, og hver gang du befinner deg i byen, så befinner du deg nær fjellene. I byvåpenet kan du se midnattssola, og det er nettopp fra fjellene du skal oppleve den. Legg kveldsmaten til et fjell i nærheten Bodø, og ta del av et vakkert skue.

Ta deg en historisk rusletur i Bodø by

Den andre verdenskrig har satt et tydelig preg på Bodø, og for den historieinteresserte vil en rusletur i Bodø fortelle deg historien om krigen og gjenreisningen som foregikk i etterkrigstiden. Bygningene og hvordan de er utformet forteller en historie om en tid hvor det viktigste var å bygge opp igjen landet. Neste gang du er i Bodø så kommer du til å gå deg en tur til svenskebyen.

Eventyrlige Kjerringøy utenfor Bodø

Kjerringøy er en diamant utenfor kulturhovedstaden

Fra og med 2024 vil Bodø ha status som en kulturhovedstad i Norge. Blant alle kulturjuvelene i Bodø, er Kjerringøy en av diamantene. Kjerringøy tar deg tilbake til en annen tid, og mange vil nok kjenne seg igjen i Hamsuns romaner. Den vakre og gamle bygningsmassen som utgjør Kjerringøy har mange ganger vært brukt i forbindelse med filminnspillinger for å fortelle om handelsstedene langs kysten.

Saltstraumen dundrer rett utenfor Bodø

Tall blir fort store når man skal forklare fenomenet bak Saltstraumen, en av verdens store tidevannstrømmer. Saltstraumen er en populær fiskeplass, og det er ikke sjelden at du ser flere ti-talls personer prøve lykken i det mildt sagt urolige farvannet.

Saltstraumen utenfor Bodø

Les deg opp på Bodø

3 populære aktiviteter i Bodø og Salten

Nord-Salten har mye å vise fram

Nord-Salten, også kalt Hamsuns Rike, har mye fint å vise fram. Kjør fra Bodø via Fauske til Steigen, Sørfold og Hamarøy for en egen varden av kultur og historie i vakker natur.

Meløy er isbre og kystkultur som er lett å nå fra Bodø

Meløy er et mylder av øyer som ligger rett utenfor isbreen Svartisen. Her ligger både øyidyller, industrihistorie og storslagen natur. Fra gammelt av er meløyfjæringene helgelendinger, nå om dagen er imidlertid Meløy lett å nå fra Bodø.

Book din opplevelse i Bodø og Salten i dag

Den offisielle reiseguiden til Bodø og Salten med oppdatert informasjon om overnatting, aktiviteter, attraksjoner, arrangement, kultur og turistinformasjon i Bodø og Salten