Lofoten

En vill, forreven fjellkjede stikker opp av Golfstrømmen, og danner en egen verden av skrei, rorbuer, kunst, kultur og naturopplevelser.

Alper til knes i havet

Europas eldste fjell, svartfiolette og herjet og slipt av isbreene i flere istider, stikker opp av havet i en 100 kilometer og 800-1000 meter høy vegg. Innimellom ligger grønne daler, sandstrender og en forblåst skjærgård.

Verdens største torskefiske

Om vinteren kommer torsken, skreien, fra Barentshavet på en kjærlighetsreise; de skal nemlig gyte. I 1000 år har fiskerne kommet fra hele kysten for å delta i dette enorme fisket, en historie som ses i skulpturelle tørrfiskhjeller, enkle, rødmalte rorbuer, prektige væreiergårder og i Lofotkatedralens monumentalitet.

Landskap til inspirasjon

Lofotlandskapet inspirerer. Malere, skulptører, kunstsmeder og glassblåsere, men også surfere, kajakkpadlere, sportsfiskere, syklister, klatrere, off-pistere og nordlystittere leker seg i et innholdsrikt men kompakt øyrike.w

3 populære severdigheter i Lofoten

Lofoten ligger midt i golfstrømmen og herfra har det vært eksportert fisk i over 1000 år. Dette ser du spor av overalt.

Sakrisøy ytterst i Lofoten

3 populære aktiviteter i Lofoten

Book din opplevelse i Lofoten i dag

Opplev Lofoten hele året. Book rorbu, sjøhus, hotell og opplevelser. Sjekk topp 10 aktiviteter. Se bilder og video. Planlegg din reise til Lofoten her