Nordkapp

Nordkapp er lengst nord i Europa, og et sted å nå minst én gang i livet. Om sommeren skinner midnattssola over Ishavet, mens nordlyset spiller opp om vinteren. Bruk dagen til oppdagelsesferd på en arktisk øy.

Nordkapp er verdens ende

Det 307 meter høye Nordkapp platået danner nordenden av den europeiske landsmassen, fra toppen ser du ingenting annet enn horisonten. Midnattssol over gyllent hav, tvikroket storm og uvær eller blafrende nordlys, dette er et punkt alle virkelige reisende må ha med seg.

Se Nordkapp fra Magerøya

Gjesværstappan hekker hundretusenvis av lunde, alke, lomvi, krykkje og havsule om sommeren. Den lille fotturen til den lille, naturlige buen Kirkeporten byr på storslått nordkapputsikt. Noen tar også turen til Knivskjelodden som egentlig er lenger nord enn Nordkapp. Sommerstid beiter reinen over hele øya.

Honningsvåg er porten til Nordkapp

Fiskeværet Honningsvåg er en livlig småby, kjent for sine pratsomme, direkte og humørfylte innbyggere og sitt rike kulturliv i vintermørket. De små fiskeværene Kamøyvær, Gjesvær og Skarsvåg, som er aller lengst mot nord, er kompakte, varme celler av sivilisasjon i en mektig, naken natur. De aller fleste som besøker Nordkapp bruker Honningsvåg som utgangspunkt på deres utflukt.

Platået på Nordkapp

3 populære aktiviteter på Nordkapp

Knivskjellodden

Skal du besøke Nordkapp?

Ta kontakt med destinassjonselskapet!